Явор Гечев: Направихме си сметка да сме по-кратко време министри

  • 15 януари 2023 08:54

  • 712
  • 2
Явор Гечев: Направихме си сметка да сме по-кратко време министри
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

България има значителен проблем – опитваме се всичко да го правим на парче. Липсват ни националните, тежките политики, които да пренаписват законите. Това заяви земеделският министър Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. в ефира на Нова телевизия.

„Пчеларството е един от секторите, повлиян наистина сериозно. Войната повлия сериозно в цяла Европа. Българският мед е един от еталоните за мед, но се смесва с компоненти от други държави. Направихме така, че да няма никакви примеси. Дали това ще е достатъчно отпушване на пазара – не”, смята той.

„Дезинфекцията ще продължи да се извършва на „Златния гьол”, но от държавна фирма. Това ми беше поставено като задача от президента. Готвим се след два месеца вече да се извършва дейността – не по-лошо от в момента”, увери той.

По думите му трябва да спрат споровете с „Капитан Андреево”: „Държавата може да се справи с всичко, стига да поиска.”

Прекратяват договора с фирмата за "Златния гьол"

„Не съм поканен да остана пак министър, ако с третия мандат не успее да се състави правителство. Всеки от нас си беше направил сметката да останем по-малко от това. Мисля, че този кабинет е изграден от професионалисти. Всичко зависи от президента”, допълни той.

Шансът за това БСП да вземе третия мандат, той коментира с думите: „Важно е да има кабинет. В тази обстановка вече аз се притеснявам от нещата, които министерството вкарва в Народното събрание. Парламентът трябва да е мъдър, устойчив. Надявам се БСП да може да внесе тази мъдрост. Има кадри да реализира мандат, макар да има своите проблеми.”

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
712 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 00:28

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.15 | 10:03

1
Какво разбира пък тоя прасьо?!

Добави коментар

Водещи новини