Чобанов, ДПС: В сегашния ПВУ има неизпълними проекти

  • 14 януари 2023 21:20

  • 732
  • 3
Чобанов, ДПС: В сегашния ПВУ има неизпълними проекти
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

ДПС е готово да получи третия мандат. Това заяви Петър Чобанов, депутат от Движението и председател на бюджетната комисия в Народното събрание, в предаването по БНТ "Говори сега".

Както подчертахме, ДПС е готово да получи третия мандат и да демонстрираме нов начин на диалог, за да се случат промените, посочи той. Според него е нормално лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, говорейки днес за евроатлантическо правителство, да включи в него и ДПС. Ние сме най-последователни, всичко зависи от другите партии как ще подходят към третия мандат, дали настина искат да се състави правителство, коментира Чобанов. Според него трябва да се поставят няколко основни приоритета, а не множество такива. Важен е подходът, как се влиза в тези разговори, обясни Петър Чобанов.

Аталай: ДПС е готова да вземе третия мандат

Той коментира и темата за приемането на еврото у нас. Според него, като цяло служебният кабинет има мандата, след решението на парламента, да работи за приемането на еврото от 1 януари 2024 г. Очаквам, че инфлацията ще започне да се забавя, посочи председателят на бюджетната комисия. Той отбеляза, че е необходимо да се решават проблемите с кризите, като първо се предприемат антикризисни мерки и после бъдат очертани дългосрочни реформи след съставянето на редовен кабинет. По думите му в политическия сектор има неразбиране, че без реален диалог няма как да се случи така, че икономиката да е подготвена за това, в което предстои да влезе. Съдебната реформа е част от разбирането как трябва да вървим напред, нужни са конституционни промени, коментира депутатът. И припомни, че още миналата година ДПС са внесли такъв законопроект.

ЕК: Предоговаряне на Плана за възстановяване може да има само в изключителни случаи

По думите Петър Чобанов в сегашния План за възстановяване и устойчивост има неизпълними проекти. Трябваше да дадем отдавна хоризонт за начина, по който ще функционират мощностите на "Мариците", за кажем каква ще е перспективата пред работещите в тях. Вярвам че ще могат да се предоговорят условията за затваряне на въглищните централи. Когато има ясната воля на българското правителство се намира и пътят как да бъдат проведени преговорите, за да има успех. Важно е как планираме, подчерта Петър Чобанов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
732 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.14 | 22:35

3
Тоя дебил и продажник, лизач на сарайския задник, е срам и позор! Няма право да се нарича българин! Лайно!
????

2023.01.14 | 22:08

2
Петре,Що е ТО "дпс"?! КАКВО КАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА за "дпс"????

2023.01.14 | 21:25

1
Убpяяя!

Добави коментар

Водещи новини