Митов: Както в БСП, така и ГЕРБ имат решение да не участват в управление едни с други

  • 14 януари 2023 20:42

  • 910
  • 6
Митов: Както в БСП, така и ГЕРБ имат решение да не участват в управление едни с други
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

Доколкото виждам в Народното събрание едва ли има партия, която да е готова да е продължител на политиките на служебното правителство. Служебните правителства би трябвало да оперират така, че да не създават условия за дългосрочни политики, при условие, че са служебни. Тук вече като че в президентството са си наумили, че те управляват и ще управляват и занапред и започват да си мислят за дългосрочни политики. От гледна точка на конституцията не би трябвало изобщо да мислят за това кой ще продължава политиката на служебното правителство”.Мнението изрази зам.-председателят на ГЕРБ Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

Той припомни, че президентът назначава служебното правителство, а неговите правомощия да управлява през дългосрочни политики не са вписани в Конституцията.

Борисов: Бихме подкрепили мандат на ДБ, на БСП - не

В отговор на репликата на Венеция Ангова от ПП, че от ГЕРБ се опитват да ги опетнят, зам.-председателят на ГЕРБ каза: „Ние също не бихме искали да се асоциираме с партия, която докара Jamecorp (“Джеймкорп”) с всички руски капитали, с хората, които бяха готови да закрият въглищните централи – Мариците (тецовете от маришкия басейн). Те намериха начин, за да си прокарат лобисткия проект за батериите, намериха начин в Плана за възстановяване и устойчивост за 40% намаление на въглеродните емисии. Това на практика означава затваряне на Мариците”.

Възможно е предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост, но трябва да има редовен кабинет с авторитет, обясни Митов шанса за разговори с Еврокомисията за промени на договорени вече условия.

Радан Кънев: Няма шанс БСП да състави кабинет

Относно възможността ПП да подкрепи кабинет с мандат на ДБ и подкрепен от ГЕРБ, но без представители на ГЕРБ, зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че първо трябва да видят кой е мандатоносителят, той да подходи сериозно към разговорите и да видят дали има възможност да подкрепят проекто-кабинет.

Според Митов определението от съпредседателя на ДБ „технически кабинет” повтаря тяхната формула. „Това е технология, която е възможна. Очертава се едно много стабилно мнозинство – ГЕРБ/СДС, ДБ, ДПС и „Български възход” – това са четирите партии, които гласуваха Ф-16 (закупуването на втората ескадрила на този изтребител – б.р.), военна и военно-техническа помощ за Украйна, диверсификацията на ядреното гориво за АЕЦ „Козлодуй” – да заменим руското с „Уестингхаус”, отварянето на ПВУ и спасяване на „Мариците” евентуално, въвеждане на американска ядрена технология. ПП бранят неистово „Лукойл”, каза Митов.

Както в БСП, така и ГЕРБ имат решение да не участват в управление едни с други. „Имаме решение на нашия Конгрес, че с БСП не може да участваме в управление”.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
910 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.01.15 | 06:26

6
КИРИЛЕ ЗАПОЧВАТ ДА РАЗБИРАТ ХУНТАТА ЧЕ ЕС И САЩ ГИ ОДРЯЗАХА И СТРЕМЛИВО СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ВАС НО ВИЕ ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ИМ ПОКАЗВАТЕ СРЕДЕН ПРЪСТ ТЕ ПОСТОЯНО ЩЕВЕ ПРЕСЛЕДВАТ ОТ МИЛИЦИОНЕРСКА ЗЛОБА НО ХИЧ ДА НЕВИ ДРЕМИ НА ШЛИФЕРА

2023.01.15 | 06:26

5
Да правиш коалиция със герб,все едно да правиш коалиция в затвора със Сумиста.Няма разлика.

2023.01.15 | 06:25

4
БИКОВ, МНОГО ТИ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА НО МАЙ ТРЯБВА ГЕРБ ДА ГО ПРОВЕРЯВАТ ТОВА Е ПО ВАШЕ ВРЕМЕ. МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО НИЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ КОГАТО ЛИЧНО ТИ ПРИЗОВАВАШЕ ,ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ 7-8 ГОДИНИ , НО ПОРЕДНИЯ "СПАСИТЕЛ" БОЙКО БОРИСОВ ТИ НАБУТА МИЛИОНИТЕ И ТЕ ПУСНА В ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ И ТИ МЛЪКНА. ВИЕ ЗАТОВА СЕ ТОЛКОВА БРАНИТЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ АРЕСТИТЕ ПРИ ЦВЕТАНОВ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ПОСТНАТА ПИЗА НА ДЯНКОВ КОГАТО 3 ГОДИНИ НЯМАШЕ ПОВИШЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ , НО ТОЙ СИ БЕШЕ РАЗДАЛ БОНУСИ В МИНИСТЕРСТВОТО.

2023.01.15 | 00:56

3
Все едно не сте БКП тогедър!
ИСТИНАТА

2023.01.14 | 21:32

2
Ама разбира се,че нали така е разписано в УСТАВА на КОАЛИЦИЯТА "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ"-"БСП"="бсп"+"дпс"+ОПГ"герб"!!! ВАЖНОТО е,че вече повечето БЪЛГАРИ РАЗБРА що за КОАЛИЦИЯ е това!!!

2023.01.14 | 21:03

1
СРЕСАНИЯ ТЪПАНАР НА ГРОБ Е СЪГЛАСЕН ДА ЛАПА ТОНОВЕ Г ОВНА САМО ДА Е НА СОФРАТА.

Добави коментар

Водещи новини