Външният министър на Унгария на посещение у нас

  • 14 януари 2023 07:18

  • 439
  • 1
Външният министър на Унгария на посещение у нас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто ще бъде на работно посещение в България по покана на служебния министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи. 

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области от взаимен интерес, последиците от продължаващата руска агресия срещу Украйна, както и сътрудничеството между България и Унгария в рамките на ЕС и присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещата на двамата министри.

На 16 януари, понеделник, от 10:00 часа в Министерството на външните работи двамата министри ще проведат среща на четири очи, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Унгария.  

След пленарната среща министрите Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, и Петер Сиярто ще дадат съвместна пресконференция за медиите.  

Унгария осъди решението на ЕК да спре финансирането на някои унгарски университети

В рамките на посещението на министъра на външните работи и търговията на Унгария у нас са предвидени срещи  с държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и служебния министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския

Цветелина Кирилова
439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.14 | 17:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини