Божанков: БСП се оказа доста близка до "Възраждане" като популизъм

  • 13 януари 2023 17:45

  • 1044
  • 5
Божанков: БСП се оказа доста близка до "Възраждане" като популизъм
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Къс е хоризонтът, изборите изглеждат над 90% сигурни, затова се бърза с някои неща, с други не. С реформата в съдебната система, например, изобщо не се бърза. Това коментира в ефира на Nova News независимият депутат Явор Божанков.

Той подчерта, че никога не е имал принципни проблеми, когато е станал народен представител, тъй като е бил поканен като гражданска квота и никога не е бил партиен член на БСП.

По думите му нещата са се усложнили, когато всички приоритети, които са коментирали в началото, са се преобърнали.

По-трудно стана, когато тези неща се случваха наобратно - уж за еврото бяхме "за", но ето че позицията е "някой друг път", т.е. не; върнахме хартиения вот; до последно не искахме да предоставим военна помощ на Украйна… Оказа се, че БСП вместо една модерна европейска партия, е по-близо до популистка партия като "Възраждане", коментира Божанков.

Независимият депутат обясни, че БСП залита в популизъм и в някаква крайност, която не отива на една модерна европейска партия. Добави също, че Зелената сделка и домашното насилие са теми, които липсват от дневния ред в партията.

Божанков: Всички декларират, че редовен кабинет е нужен, но работят в обратната посока

Божанков посочи, че няма представа като част от коя партия ще бъде на следващите избори, отбелязвайки, че предпочита "да остана верен на себе си".

Той разкритикува колегите си от парламента, които повтарят, че са необходими реформи в съдебната система, но влезе ли този въпрос за обсъждане в комисията - "всички гледат в тавана" и нищо не се случва.

Всички виждаме, че имаме проблем в правосъдието, но влезе ли в комисия - всички гледат в тавана. Едно се декларира и се говори, но друго се прави, каза Божанков.

На въпрос за последните събития в НЕКСО депутатът бе категоричен, че не се познава с лицето Антони Тренчев, нито смята, че този скандал ще се отрази по някакъв начин на следващите избори.

Антони Тренчев с коментар за акцията срещу Nexo

На финала на разговора Явор Божанков каза, че не знае на коя партия президентът ще връчи третия мандат.

Това ще го разберем в понеделник. Но аз оставам оптимист, защото обществото ни се преустройва след 12-годишното еднолично управление на ГЕРБ, завърши Божанков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1044 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.01.13 | 21:13

5
Защитават българския интерес просто продажно леке
абе помиярче

2023.01.13 | 18:55

4
ама те вкараха в парламента нали ... сам, ако се явиш не съм сигурен, че и роднините ти ще гласуват за теб
Жиката

2023.01.13 | 18:23

3
Пълен глъмпер.
Гост

2023.01.13 | 18:06

2
Тъп крадлив комунист малоумник
Просто човек

2023.01.13 | 17:55

1
Божанков е честно младо момче с перспективи... Успех!

Добави коментар

Водещи новини