Йотова посочи кое е най-важното условие за бъдещ работещ редовен кабинет

  • 13 януари 2023 13:08

  • 582
  • 1
Йотова посочи кое е най-важното условие за бъдещ работещ редовен кабинет
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От първия ден след последните парламентарни избори е неизменна позицията на президентската институция, че България се нуждае от стабилно редовно правителство.

Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред журналисти в Габрово, където беше гост на честването на 188-годишнината на Националната Априловска гимназия, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

В отговор на въпрос за аргументите при избора на парламентарната група, на която президентът ще връчи третия мандат за съставяне на правителство, Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , отговори: „Уверявам ви, че решението на президента ще бъде взето след много сериозен анализ. Този анализ включва заявките на политическите партии, представени в българския парламент, разговорите помежду им, но най-вече – коя е онази политическа сила с най-голяма възможност да състави кабинет.“ 

Илияна Йотова: Песимист, съм че ще има стабилно правителство с третия мандат

Според Йотова сред основните аргументи трябва да бъде и приемствеността с успешните политики на служебното правителство. „България е единствената страна в Европейския съюз, която успя да пречупи кривата на инфлацията. Има успокоение и стабилност по отношение на доставката и цените на горива, които осигури сключването на международни договори. Най-голямото желание на хората е следващият кабинет да задържи стабилността, която заложи кабинетът на Гълъб Донев“, подчерта вицепрезидентът.

На въпрос дали очаква реализиране на третия мандат, тя отговори: „Оптимист съм до последно.“

Последвайте канала на

Филип Епитропов
582 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.13 | 13:52

1
Пълна 00000

Добави коментар

Водещи новини