Аталай: ДПС е готова да вземе третия мандат

  • 13 януари 2023 09:07

  • 821
  • 5
Аталай: ДПС е готова да вземе третия мандат
© бнт

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство като би преговаряло за кабинет с всички партии, включително и с "Възраждане". Това заяви пред БНТ депутатът от движението Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се.

"Защо да не бъде мандатът в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с? Ние сме единствената формация, която сме доказали, че с трети мандат можем да правим правителство. И сега бихме могли да направим като говорим с всички. Защо не и с "Възраждане"? Те бяха моторът на това да движат проблема с 40-те процента (намаляването на емисиите от въглищните централи, заложено в Плана за възстановяване и устойчивост), които Кирил Петков ги надроби. Ако бяхме почнали с това, че е тръгнало от "Възраждане" , какво щеше да стане?", заяви Аталай.

Той допълни, че България се нуждае от правителство, което да изведе страната от кризата, но и за което да бъде поета политическа отговорност.

И ДПС даде заявка да получи третия мандат

"Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на следващите избори, ще са отговори и за задълбочаването на кризата у нас, която вече няма да е само икономическа и социална, но и политическа и някои хора ще протриват ръце с апетити за промяна на управленската система у нас, с което ние не сме съгласни", каза още той.

Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се, който е и заместник-председател на енергийната комисия, коментира и решението на депутатите да задължат правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост. Той е оптимист за предоговарянето при условие, че управляващите "се активизират".

Аталай разкритикува кабинетът "Петков", че е приел плана без да проведе обществено обсъждане и без той да бъде разискван от парламента.

"Като не си влизал в рудник, ами то можеше някоя сутрин, преди да идат в офисите на крипотвалутата, да посетят Мини Марица и да видят за какво става въпрос. Така бяха поети едни ангажименти, които нямаше да са полезни за обществото и България. Освен това са променени напълно и приоритетите за развитие на енергетиката ни. От Плана за възстановяване и развитие решиха, че могат да усвоят едни 1,25 млрд. лв. за батерии които никой не ги е виждал."

"Освен това перспективите за намаляването на вредните емисии, тези перспективи са взети на база 2019, а целия план на ЕК върви на база 1990. На база 90-а година ние сме изпълнили критериите. Нашето желание е да обясним на европартньорите, че намаляването на тези 40%, поети като ангажимент, веднъж сме ги изпълнили и втори път - вместо да останат в енергетиката, може да им дадем алтернватива – да бъдат разпределени в други сектори, където да намалим вредните емисии. Част от тези пари ще отидат за саниране на еднофамилни къщи, за инсталиране на фотоволтаици на покривите - така ще намалим производството на енергия с емисии, които се изхвърлят в околната среда", поясни той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
821 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
шарлатанин -дпс

2023.01.15 | 11:26

5
Тия ако получат мандата съм сигурен че ще съставят правителство като купят бсп и български възход Борисов осдавна е купен и вече им слугува ..Турците са перфектни търговци ,далавераджии ,феодали корупционери и всякакви където мирише на далавера и пари Жална е на майка България
Sarbeca Z

2023.01.13 | 11:35

4
За тях 4-тия
анонимен

2023.01.13 | 11:06

3
Че теотдавни ни управляват от сараите.

2023.01.13 | 10:24

2
ВАЙ , ВАЙ , И ЧИТАЦИТЕ СЕ ТОЧАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.
велик туран

2023.01.13 | 09:42

1
турчаля ни управляват, но за всички са ни виновни руснаците. тъпи гяури

Добави коментар

Водещи новини