ДБ и ПП предлагат временна комисия по казуса с Пловдивския панаир, искат изслушване на Борисов и Гергов

  • 12 януари 2023 10:50

  • 1155
  • 10
© Novini.bg

Днес „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ и „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ депозираме предложение за съставяне на времена комисия, която да установи всички факти и обстоятелства от 2016 г. до днес във връзка с харизването на Пловдивския панаир на почетния консул на Руската федерация. Това обяви депутатът от ДБ Йордан Иванов на трибунка в Народното събрание. 

Ние няма да се откажем от тази битка. Ще разгледаме всички обстоятелства около решението от 2016 г. държавата да се откаже от акциите. Ще разгледаме действията на кметовете Иван Портних, Иван Тотев, Здравко Димитров и общинските съвети на Пловдив и Варна за това какво се случи с Пловдивския панаир. На временната комисия, за която имаме надежда, че ще мине, ще поканим Бойко Борисов и  Георги Гергов. Двамата да седнат един до друг и да разкажат всички обстоятелства около харизването на Пловдивския панаир, обясни Иванов. 

По думите му ще бъдат предприети действия за проверка – дали е осъществяван натиск върху общински съветници от Варна и Пловдив за предоставянето на 350 дка в почти централна градска част на р. Марица да отидат в ръцете на частник и да бъдат достроени. 

Кметът на Пловдив след поредната провалена сесия: Ще обжалвам увеличението на акциите в Панаира

В казуса с Пловдивския панаир е много вижда разлика между говоренето за борба с корупцията, борба с руското влияние, евроатлантизма – от една страна. От друга страна са действията в тази посока. Виждаме заявките на ГЕРБ да се борят с корупцията, да се обединяват по евроатлантическа линия. Когато става дума да се предприемат конкретни действия виждаме казуса с Пловдивския панаир. Как той постепенно отива в почетния руски консул Георги Гергов. Това е резултат от многогодишни усилия, започнали от 2006 г. и буйно развили се през следващите години, за да стигнем до окончателното преминаване на панаира у Гергов. Това коментира депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Никола Минчев. 

Във временната комисия ще извикаме и министъра на културата Велислав Минеков, за да видим какви стъпки могат да се направят, за да може панаирът да бъде обявен за паметник на културата. Това е възможна стъпка, чрез която да бъде предотвратено последващо застрояване. Пловдивският панаир направи 30 години миналата година. Наш дълг е Пловдивският панаир да продължи да бъде символ на Пловдив, както досега, подчерта Минчев. 

Ние няма да се откажем и няма да спрем борбата Пловдивският панаир да остане на гражданите. Това допълни депутатът Росен Костурков. 

Призовавам и Министерство на икономиката да провери дали може да си изтегли акциите, които преотстъпи на община Варна. 30 години нашата власт унищожава това, което нашите родители бяха съградили. 30 години се разграбва и се унищожава. Нашите родители са ни сърдити. Ние не искаме и нашите деца да ни бъдат сърдити, защото няма да им оставим нищо, каза още Костурков. 

С това предложение показваме отново, че обединени около правилните приоритети ще покажем, че промяната ще продължи, завърши Кирил Петков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1155 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Е В А НИ КРАТУНИ

2023.01.12 | 11:25

5
КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ САНИРАНЕТО 2 МИЛИАРДА? :)

2023.01.12 | 14:12

10
Браво неги оставяйте нито за секунда разбойниците от герб дпс и бсп.Дишайте им във втатъ постояно.Това неса хора товаса хунта изменници крадливи и убийци.
Идиотизъм в действие

2023.01.12 | 12:44

8
Пини и Кире тъпото търсят на майка си...!!Питай Импекса, кретеноидни мутанти!!!

2023.01.12 | 14:11

9
Браво неги оставяйте нито за секунда разбойниците от герб дпс и бсп.Дишайте им във втатъ постояно.Това неса хора товаса хунта изменници крадливи и убийци.
Диди

2023.01.12 | 12:28

7
Панаира го подари К.Нинова през 2006 при кмет И.Чомаков да могат да преместят изложенията в София.
Е ЗАТОВА!

2023.01.12 | 11:25

6
ЕДИН ГОЛЕМ К У Р В МУЦУНИТЕ! :)
ПСЕТАТА

2023.01.12 | 11:23

4
СА СЕ НАХЪСАЛИ ДА ЛАПКАТ ОТ ЧУЖДИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА И КОМПАНИИ НАЕМЧЕ :) ЕДИН ПО-ГОЛЕМ К У Р , ЩЕ ЛАПНЕТЕ! :)
В ИНТЕР ЕКСПО

2023.01.12 | 11:21

3
НЕМА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ, ЗА КАКВО ВИ Е ПАНАИР БЕ ПСЕТА?! :)
ПСЕТА

2023.01.12 | 11:18

2
КОГА ЩЕ ЗАЛИЧИТЕ УМРЕЛИТЕ СЕЛА И МАХАЛИ ОТ КАРТИТЕ? :)
тея палячовци прокопиеви

2023.01.12 | 11:17

1
само обикалят и хванат неква дъвка си правят пр

Добави коментар

Водещи новини