БСП за билетите в София: Ще поискаме одит от Сметната палата на Центъра за градска мобилност

  • 12 януари 2023 09:37

  • 471
  • 3
©

Народни представители от БСП и членове на партията, които са общински съветници свикаха брифин за водената от Столична община тарифна политика и скандалното решение за повишаве на цента на билета от 1,60 на 2 лева и отмяната на най-ползваната карта за един месец за една линия на градския транспорт. ГЕРБ, Патриоти за София, ДБ и Борис Бонев са хората, които повишиха цената на билета и лишиха хората от удобните за тях карти, заявиха още те.

Този въпрос засяга над 1 000 000 граждани на столицата и гостите ѝ, заяви Иван Таков. По думите му те не се подкрепили предложенията на сесията в Общинския съвет.

Омбудсманът за промените в градския транспорт в София: СОС да се вслуша в хората

По думите на Милка Христова, заместник-председател на Столичния общински съвет и заместник-председател на ПГ "БСП за България"  заяви, че само билетът сам по себе си е застраховката за пътуващия. От БСП ще настояват за отмяна на валидацията, защото това е тегоба за пътуващите. "Народните представители могат да поискат от Сметната палата да направи одит на Центъра за градска мобилност,  за да се види какви са приходите и разходите и колко се ползва картата за един месец, както и ще настояваме за връщане на талоните в градския транспорт. Целта на новата нареба е да се отблъснат хората. По-голямата част от хората са категорични, че ще се пренасочат към ползването на лични автомобили", заяви тя.

Последвайте канала на

Калина Христова
471 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.12 | 10:30

3
До сега не са ли били застраховани пътниците?
севда тв

2023.01.12 | 10:28

2
изритайте Дилчев. тоя скапа община Студентска, а сега наред идва транспорта.

2023.01.12 | 10:18

1
олигофрени сте всички!!! къде дремахте, когато подписвахте!

Добави коментар

Водещи новини