Николай Милков: До днес няма постъпила информация от руска страна за мотивите за издирването на Христо Грозев

  • 11 януари 2023 19:01

  • 481
  • 3
Николай Милков: До днес няма постъпила информация от руска страна за мотивите за издирването на Христо Грозев
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"До днес няма постъпила информация от руска страна за мотивите за издирването на българския журналист Христо Грозев от Руската федерация", това каза служебният външен министър Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, който беше изслушан по време на днешното заседание на парламентарната комисия по външна политика, предаде БТА.

„Към момента нямаме никакви отговори по този въпрос. И не очакваме да имаме, между другото“, подчерта той.  

"По повод реакциите - в първия възможен момент извикахме в министерството посланика на Руската федерация г-жа Елеонора Митрофанова", добави Милков. Той отбеляза, че Митрофанова не е посочила мотиви за издирването на Грозев по време на срещата в Министерството на външните работи през декември, но не е дала отговор и до днес.

Митрофанова: Не се знае какво е конкретното обвинение към Христо Грозев

Той припомни, че тогава е била изложена и българската позиция, която по думите му остава валидна и до момента - „силен протест срещу решението на Руската федерация да обяви за издирване български гражданин и журналист“, обяви Милков.

"По отношение на случая с Христо Грозев мога да кажа, че ние подкрепяме позицията, която винаги е била изразявана от българската страна, а именно последователно и категорично осъждане на войната, която се води в Украйна от страна на Руската федерация", добави Милков.

Той отбеляза още, че диалогът с руската страна е замразен. Ние, на практика, нямаме сътрудничество по двустранна линия. "Това е продиктувано от един координиран отговор на държавите членки на Европейския съюз и на НАТО, и на сходно мислещи държави", заяви министърът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
481 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.11 | 21:24

3
Да прощава Зеленият чорап, ама "вънкашният" му министър има много зловеща мутра бе, направо стряскаща!

2023.01.11 | 20:17

2
А питахте ли за Филип Керкоров?
Грег

2023.01.11 | 19:36

1
Какъв отговор чакаме от азиатските варвари – това е, като да чакаш от умрял писмо. Допускам, че министърът е много наивен да чака отговор от руснаците, инак ще го приема за много тъп, а той струва ми се, не е!!

Добави коментар

Водещи новини