Демерджиев разкри: Стигнахме до края на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев

  • 11 януари 2023 08:33

  • 5115
  • 2
Демерджиев разкри: Стигнахме до края на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

МВР все още няма отговор от Русия защо журналистът Христо Грозев е обявен за федерално издирване. Това заяви в "Денят започва" министърът на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

"В зависимост от отговора от руска страна ще преценим какви действия да предприемем. По случая държавата си свърши работата доколкото може. Следим го много внимателно, там където е необходимо, се намесват и службите", посочи той.

Христо Грозев: В Лос Анджелис съм

Задържането на британеца Дейвид Бодил, който се издирва от Интерпол, е реализация на ДАНС, с участието на МВР. Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. определи ареста като рутинна операция, каквито се случват често през последните месеци.

Не е имало особена съпротива при ареста на Дейвид Бодил, посочи още вътрешният министър. Той увери, че всички процедури по казуса ще бъдат спазени стриктно и прогнозира, че вероятно Бодил ще бъде екстрадиран в родината му.

Демерджиев обяви, че се е стигнало до края на разплитането на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две жени.

Освен бившата полицайка Симона Радева, дисциплинарно уволнен е и нейният приятел от 4-о РУ, който е сред първите, оказали се на мястото на катастрофата. По думите на министъра е доказано, че той е допуснал нарушение във връзка с катастрофата и последващата му работа по разследване на инцидента. Извън уволнените дисциплинарно, още 38 служители на реда са наказани по случая.

Приятелят на Симона Радева присъствал и на задържането на Семерджиев

"Когато са наказани толкова много хора, към тази система не може да има претенции че не се чисти", каза Демерджиев.

Психично болният мъж, който вчера стреля по 3-о Районно управление в София е правил начални опити да произвежда взривни вещества, заяви  Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Той уточни, че не се е стигнало до изработката на взривно вещество.

В момента тече проверка как психично болният мъж се е сдобил с ловна карабина. В дома му са намерени още незаконни боеприпаси.

Пушката, с която е стреляно по 3-о РУ е със заличени номера и е незаконно придобита.

Вътрешният министър призна за пропуски в спешния телефон 112

По думите на министър Демерджиев проблемът е, че през годините е допуснато голямо количество оръжие със заличени номера да бъде придобито от различни слоеве от населението.

Освен психичното състояние на стрелеца, към момента няма друга известна причина, която да го е провокирала да стреля конкретно срещу 3-о РУ.

Пострадалият при стрелбата полицай е с леки наранявания в добро състояние.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5115 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.11 | 09:19

1
Иване ти си виновен за миналите избори един ден ще одговаряш.

2023.01.11 | 09:27

2
Е как психично болен пък намерил незакона пушка?Има нещо гнило.

Добави коментар

Водещи новини