ПП: Партньорите за каре карти са едни, а за управление на държавата са съвсем други

  • 10 януари 2023 08:59

  • 414
  • 0
ПП: Партньорите за каре карти са едни, а за управление на държавата са съвсем други
©
Слушай новината Слушай новината

"Партньорите за каре карти са едни, а партньорите за управление на държавата са съвсем други". Това заяви депутатът от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ и бивш заместник-министър на земеделието Иван Христанов пред bTV. 

По думите му ПП се опитват да създадат предпоставка да обсъдят дневния ред на България и всеки път не срещали разбиране в Народното събрание.

При третия мандат има два фундаментални теста, които трябва да бъдат минати отново – дали ще има обсъждане на целите за съставяне на правителство и на кого ще бъде връчен мандатът. При третия мандат избор има и едно е да бъде връчен на ДБ, а съвсем друго на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, което би било директна катастрофа, каза Христанов.

Венко Сабрутев: Не са основателни опасенията за кабинет между ГЕРБ и ДПС при следващи избори

ПП могат да подкрепят с министри кабинет на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

Христанов отхвърли възможността ПП да се коалира с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, защото социалистите имали фундаментален избор с промените в Изборния кодекс дали ще направят смела крачка към реформаторските сили или ще се бетонират в силите на статуквото.

ПП са готови да разговрят по политики за бъдещ кабинет, но от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в трябва да заявят готови ли са да подкрепят всеобхватна съдебна реформа, която ще вкара хора в затвора.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини