И ДПС даде заявка да получи третия мандат

  • 08 януари 2023 13:41

  • 1454
  • 15
И ДПС даде заявка да получи третия мандат
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Най-логично е президентът да даде третия мандат на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, заяви пред БНР Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

"Към този момент ми прави много неприятно впечатление - кои партии се коментират, че могат да получат мандата. Никой не споменава ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Не смятам, че президентът би трябвало да подчинява конституционните си държавнически задължения на лични отношения. Не смятам, че той има някакво лично отношение към ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, нито пък ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с към него. Ако сме имали спорове, те са били принципни. Защо не се говори в обществото, че третият мандат може да го получи третата по големина парламентарна група. Партията, която има най-ярко изразена евроатлантическа ориентация. Партията, която има влияние може би не трето, може би дори второ в страната като цяло. Нашите решения, нашата дума се е слушала с огромен интерес от цялото общество. Защо никой изобщо не допуска, че президентът може да реши, което е най-логично, да каже - в тази остра политическа конфронтация нека отговорността за съставяне на кабинет я поеме тази партия, на която народът е отредил третото място", коментира той в интервю за предаването "Неделя 150".

Според него "в това има етнически привкус":

"Голяма част от мюсюлманите, етническите турци, както и много българи и другите етноси, но голяма част от този етнос 30 години смятат, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е тяхното политическо представителство. Това е неуважение към тези хора". 

"Неспоменаването на третата партия като евентуален носител на мандата е тежък опит за стигматизиране на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, брутален опит и всички мълчат по тази тема. Не умираме от желание да получим мандата, нито от желание за власт, но питаме защо. Фактът, че не се дискутира името на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е дълбоко обиден", добави Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на

Освен това, според депутата, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е най-подготвената партия да реализира такъв мандат. 

Денков обясни кога ПП могат да седнат на една маса с ГЕРБ

Страната има нужда от кабинет с програмни цели, подчерта той:

"Ако има такъв кабинет, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще носи цялата политическа отговорност - за действията на такъв кабинет. Не само ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а всеки, който подкрепи програмно-експертен кабинет носи 100% отговорност за него. Категорично не съм съгласен, че такъв тип кабинети е размиване на политическата отговорност. Не е размиване. България има нужда от това". 

Ако получим третия мандат, бихме предложили програмно-експертен кабинет с ясна отговорност на силите, които го подкрепят, категоричен бе депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Той посочи главните цели ще бъдат Шенген и еврозоната. Освен това, такъв кабинет ще има задачата да направи качествена съдебна реформа. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще предложи този модел, който Европа иска от нас, категоричен бе той и добави, че четвъртото, което ще предложат, е в сферата на икономиката и финансите. 

Цонев посочи, че ще участват в разговорите за правителство, дори и да не получат мандата. "Искаме възстановяване на диалога. Няма да откажем диалог на никой. Имаме едно условие - да не ни поставят разговорите под условие". 

"Връщането на нормалността в политиката предполага първо да започне диалог между политическите сили, диалог между институции, диалог между всички политици, за да може страната да намира по-лесно решения и изход от кризите. Това е последователна наша политика", коментира още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Остротата ни е винаги, когато виждаме дефекти в определен тип политика, каза той. 

Третият мандат е решителен за това дали този парламент ще продължи да работи или ще отидем към нови избори, коментира Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. И добави: 

Костадин Костадинов: Парламентът е на командно дишане

"Демокрацията е избори. Ние никога не сме се страхували от избори и никога не сме смятали, че изборите са нещо лошо.  Изборите са изход, но ако може да се намери по-добър изход, би било по-добре. По-добрият изход е да направим някакъв тип управление, което да започне да решава кризите. За нас решаването на всички кризи започва първо с решаването на политическата криза".

Според него ако сега се направи кабинет, вероятно той ще има временен характер и няма да може решава стратегически въпроси: 

"Още по-малко обаче стратегически въпроси могат да се решават от служебен кабинет. Още по-малко стратегически въпроси могат да се решават в условия на перманентна политическа криза". 

Коалиция ГЕРБ-ДПС-БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е би била много добра преди войната в Украйна, категоричен бе той и добави: "Но след като започна войната в Украйна, след като се изостри тази геополитическа криза, смятам, че такава коалиция няма да има никаква стабилност, когато парламентът и правителството ще трябва да вземат решения по отношение на партньорите ни от НАТО и ЕС".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1454 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2023.01.11 | 15:46

15
много глупави журналяги,анализатори,политолози сме имали,, та още не разбраха ,че радев третия мандат ще даде на дпс ..... това те го уговориха още в станбул когата радеев беше на посещение.....иначе ТУРСКАТА БОТАШ СПИРА КРАНЧЕЕТО И НИЕ СМЕ МОРТОС КАПАТОС.....РЕДЖЕБ ДАЙЪТО ТАКА Е КАЗАЛ

2023.01.11 | 15:45

14
много глупави журналяги,анализатори,политолози сме имали,, та още не разбраха ,че радев третия мандат ще даде на дпс ..... това те го уговориха още в станбул когата радеев беше на посещение.....иначе ТУРСКАТА БОТАШ СПИРА КРАНЧЕЕТО И НИЕ СМЕ МОРТОС КАПАТОС.....РЕДЖЕБ ДАЙЪТО ТАКА Е КАЗАЛ

2023.01.08 | 21:12

13
Костадинов и Радев са единствените трезви български политици , на които може да се има доверие!

2023.01.08 | 18:25

12
Ако имат търпение, до 15 години, може и да са първа политическа сила.
чъки

2023.01.08 | 15:37

6
яжте х уя рязани лайняри от дпс

2023.01.08 | 18:16

11
вие го яжте

2023.01.08 | 17:14

10
Възраждане е спасението на България!

2023.01.08 | 16:12

9
Костадинов и Радев са единствените трезви български политици , на които може да се има доверие!
не може

2023.01.08 | 16:04

8
Конституцията го забранява. ;D
ха-ха-ха!

2023.01.08 | 15:04

2
Политическата проститутка, викат й Данчо Киряк Стефчов Ментата, сънува мокри сънища! Добре бе, нищожество Ментата, не му ли стигнаха на вашия почетен милиардер сараите и дворците, строени незаконно, като че ли той е новият султан на България? Не му ли стигнаха "обръчите от фирми" с които натрупа милиони, а сигурно и милиарди за изминалите 32 години на цинизъм, на наглост, на грабеж и на неистова жажда за пари и власт? Не му ли стигнаха топлите, студени и други резерви, пристанище "Росенец" за което никой не знае какво тръгва и пристига от Русия? Не му ли стига и това, че държи на къса каишка позитанските и банкянските комунисти, но особено банкянските? Понеже сикаджийската мутра от се напикава от страх само като му чу, гласа по телефона?! Не му ли стигна и Народния театър, на който посегна с мръсните си ръце? Какво повече иска твоят онбашия в сараите бе, нищожество Ментата? ти не се ли умори 23 години да подмиваш задника му с ибрика?"
Може!

2023.01.08 | 16:03

7
В Родината на Карадайъ!

2023.01.08 | 15:29

5
тъп въпрос, никога не стига.
Емѝ...

2023.01.08 | 15:28

4
Тази противоконституционна сбирщина от крадци и мошеници не е разтурена, а те не са в затвора защото?

Добави коментар

Водещи новини