Виолета Комитова: Вече всички правителства ще се състоят от много партии

  • 08 януари 2023 10:51

  • 672
  • 19
Виолета Комитова: Вече всички правителства ще се състоят от много партии
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Възможни са всякакви коалиции, въпросът е дали партиите искат да ходят на предсрочни избори. Това заяви пред БНР Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980, зам.-председател на парламентарната група на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но". 

Според нея по скоро партиите не искат да ходят на избори. 

Тя смята, че едни нови избори ще възпроизведат същия резултат - шарен парламент.

Христо Иванов: Изключително важно е да има правителство

"Оттук нататък всички правителства ще се състоят от много партии, от много компоненти. Оттук нататък в България, в съседни държави, в ЕС ще бъдат многокомпонентни правителствата. Втората им характеристика - ще бъдат с кратък живот, тъй като представляват сложни коалиции. Ако партиите не разберат това - обратното на това е правителство на 1-2 партии, тоталитарни режими с дълъг срок на управление - това е контрапунктът. Ако партиите не разберат, че оттук нататък всички правителства ще са сложни коалиции от много партии с кратък живот, никога няма да стигнем до коалиционно споразумение и редовно правителство. Искаме да има коалиционно споразумение, с което партиите да поемат своята отговорност", обясни Комитова в интервю за предаването "Неделя 150". 

Депутатът от "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" декларира, че ако получат третия проучвателен мандат от президента, те ще търсят съгласие с всички партии по въпросите, които ги обединяват, а не по въпроси, които разделят. Ще помолим другите партии да оставим червените линии, каза тя. 

 

По думите й трябва да се търси съгласие с колкото е възможно повече партии, за да може да се осигури стабилност в това "турбулентно време".

В тези разговори трябва да се очертаят не дългосрочни програми, а няколко краткосрочни приоритета, които са най-спешните, подчерта Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980. По думите й за тези задачи трябва да се постави и срок на изпълнение. Тя посочи които са някои от тях - на първо място е Планът за възстановяване и устойчивост, второ - бюджетът за 2023 г., трето - кризата с инфлацията и енергийната криза, четвърто - националната сигурност.

По тези приоритети трябва да работим краткосрочно, за да помогнем на бълггарските граждани и бизнес, категоричен е депутатът.

В момент, когато има война близо до нас, и нашата армия е разсипана, трябва да се погрижим спешно и бързо да подсилим отбранителните способности на армията ни и да осигурим сигурността си, отбеляза Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980. Ако досега сме подценявали средствата, отделяни за армията, сега този въпрос е спешен, добави тя. 

Комитова припомни, че е имало искане от една партия за напълно нов план за възстановяване и устойчивост. Според нея обаче нов план е безсмислено и глупаво да се прави. Тя смята, че няма нужда от напълно нов план. Можем да предоговаряме, да отворим темата за въглищните централи, изказа мнението си тя и припомни, че когато през 2020 г. е започнат планът, тогава ситуацията е била друга - нито е имало криза, нито война. Според нея не можем да се лишим от количеството ток от въглищните централи. Освен това те осигуряват много работни места, допълни тя. В България трябва да възприемем нов похдод - преди да закрием нещо, трябва да създадем заместващи мощности, обяви зам.-председателят на ПГ на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но". 

Тя е категорична, че в момента не можем да се откажем от тези централи. Закриването на енергийни мощности, без да сме осигурили заместващи мощности, е пълен нонсенс, каза тя. 

"Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" е компромисна партия, каза Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 и припомни, че преди изборите не са давали лъжливи или нереалистични обещания. Опитваме се да направим възможното от това, което имаме, каза тя. 

За декларацията на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Комитова коментира:  "Тя беше много обширна с твърде много задачи и пожелателни текстове". 

Тя даде пример с въпроса за подобряване на висшето образование. По думите й това е дългосрочна задача. Имаше задачи, които не можеха нито да бъдат изпълнени, нито планирани, подчерта тя и добави, че е имало и тези, които видимо няма как да бъдат подкрепени от партии, които от години не подкрепят тези тези.

Трябва да забравим въпросите, които разделят партиите и да ги оставим в един кош за друго време, категорична бе тя. 

48 НС трябва да работи всеки ден отговорно, без значение дали ще се върви към избори, категорична бе Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980. По думите й обаче много често депутатите се разсейват в пиар акции - това е свързано с местните избори. От партията не го одобряват, предвид многото работа, която има за вършене. 

В това НС ако не се създаде атмосфера на диалог, няма да се стигне до никакви резултати, а ще има само пиар акции, каза още тя. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
672 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2023.01.08 | 11:10

1
Правителствата трябва да се състоят от Българи, а не от Укри Хазари Хохли.

2023.01.08 | 12:53

10
kolega balgari vav koziak i amerika niama

2023.01.08 | 11:24

2
Възраждане е спасението на България!

2023.01.08 | 12:21

7
Да го духаш трол недоклатен

2023.01.08 | 11:30

4
надеждата на българина!
Така като гледам

2023.01.08 | 11:27

3
И досега почти всички правителства са били от много партии, така че нищо ново.
Диди

2023.01.08 | 11:32

5
Всички искат да са на софрата.

2023.01.08 | 12:21

6
Я па тая червена бабичка
Ама,

2023.01.08 | 12:40

8
ГЕРБамитова, пардон - Комитова! Ама, нищожество долно и свиркаджийка на Зеления чорап, който с унизителния си и грозен слугинаж към началника ви в Кремъл - чудовището и злодей Путин, направи България за резил и позор по света, та виж какво ма, ГЕРБамитова, пардон - Комитова! Що ли не си затвориш мръсната уста и не се ориентираш към бостана за тикви на село Славяново, където Зеленият чорап да те назначи за пъдарка! В знак на благодарност за лакейството и подзлизурщината ти към него!

2023.01.08 | 12:52

9
i vie shte ste edna ot tezi partii mectai si sluga komitova te mectite sa bezplatni
чъки

2023.01.08 | 13:01

11
ей к урви ще ви дам аз едни партии
????

2023.01.08 | 14:04

12
"Другарко"Комитова,защо след като Ви "СПУСНАХА"с "възхода"в "парламента" и ДУМА НЕ ОБЕЛВАТЕ за: МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ???? НАИСТИНА ли са толкова МНОГО КРАЖБИТЕ,че вече Ви е СТРАХ да ГОВОРИТЕ за ТЯХ???? Или Ви "ПОМОЛИХА","ПЛАТИХА",да ЗАБРАВИТЕ за ТЯХ?!?!?!
PaulaFox

2023.01.08 | 14:41

13
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини