Синдикатите сезират Гешев за нарушено от кабинета "Петков" решение на парламента

  • 06 януари 2023 12:36

  • 2048
  • 6
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

На среща с КНСБ и КТ "Подкрепа" депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: обяви, че кабинетът "Петков" е нарушил решение на Народното събрание за запазването на работата на ТЕЦ "Марица изток 2". Той попита синдикатите какво трябва да се направи по въпроса според тях.

В тези несигурни времена трябва да задължим Министерския съвет да следва линията на общия консенсус за националния интерес, която заявяват почти всички в парламента и извън него. Синдикати и работодатели имаме категорично мнение по тази тема и ако и Народното събрание излезе с подобно решение, дебати не би трябвало да има и трябва да се направи всичко възможно да се приведе това решение в действие. Трябва непременно да се гарантира изпълнението на решенията на парламента, каза президентът на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Във връзка с предишното решение за запазването на работата на ТЕЦ "Марица изток" 2 в същия обем е добре да помислим заедно с г-н Манолов (президента на КТ "Подкрепа" Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване – б.ред.) дали не е време да сезираме главния прокурор дали някой е подминал законовоустановени норми и не ги е изпълнил. Трябва да стане ясно, че това не може да се прави, защото иначе какъв е смисълът да вземем ново решение, ако някой го наруши. Дисциплиниращият ефект на подобно действие е нужен и аз поемам ангажимент да сезираме главния прокурор, заяви Димитров.

Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха потресаващ скандал, медиите се хванаха за главите

Големият проблем е как някои власти в държавата си позволяват да вършат нещо различно от вмененото от върховната власт, подчерта президентът на КТ "Подкрепа" Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване. Според мен ангажименти, поети от правителството, в разрез с решение на Народното събрание, би следвало да бъдат недействителни, отбеляза той.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2048 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.01.06 | 14:57

6
Да връщаме бат Бойко че тия осраха всичко.

2023.01.06 | 14:55

5
Време е Кирчо лъжеца и кокорчо крадеца да се запознаят с бай ставри.
Eбъ Гepбepи пИдaли

2023.01.06 | 13:00

1
Тиквaта е договорил затварянето на Мариците през 2020 година. Има го и на клип.....
Eбъ Гepбepи пИдaли

2023.01.06 | 13:37

4
ПУУТКА Е БАЩА ТИ!
НЕ Е ДОГОВОРИЛ

2023.01.06 | 13:26

3
НЕ ЛЪЖИ , ПУУТКО .
РАШО ДАМАДЖАНА

2023.01.06 | 13:25

2
БРАВО НА СИНДИКАТИТЕ. ДЕМОКРАЦИЯ ИМА .

Добави коментар

Водещи новини