Пленарният ден започна с блиц контрол с участието на министрите Лазаров, Алексиев и Демерджиев

  • 06 януари 2023 09:17

  • 555
  • 1
Пленарният ден започна с блиц контрол с участието на министрите Лазаров, Алексиев и Демерджиев
© Булфото (архив)

Днешният парламентарен ден започна с блиц контрол.

На въпросите на депутатите отговарят служебният социален министър Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност, вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. и министърът на транспорта Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни. Поради неотложни ангажименти в блицконтрола няма да участва служебният министър-председател Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., както и служебният вицепремиер Атанас Пеканов.

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отбелязаха, че за пореден път министър-председателят не идва в пленарната зала.

Не знам кой е неотложният ангажимент и кое е по-важното от изслушването му в парламента. Един много велик политик Чърчил има статуя до Уестминстърското абатство - прегърбен, едва ходещ с бастун отива към парламента. Не знам дали нашият министър-председател е по-велик от Чърчил или е по-велик от Народното събрание, но не смятам, че е нормално за пореден път да не идва в сградата на парламента и то при положение, че има толкова остри въпроси, които трябва да бъдат обсъдени именно тук, заяви Гуцанов. 

Депутатът се обърна към председателят на парламента да направи всичко възможно премиерът да дойде на изслушване в пленарна зала. От своя страна Рашидов посочи, че има депозирано писмо, в което се казва, че премиерът няма да присъства на днешния парламентарен контрол, но ще го помоли да дойде.

Мирослав Иванов от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ също поиска изслушване на служебният министър-председател, като подчерта, че той отново отсъства. Иванов поиска конкретен ден, в който Донев да бъде в парламента, за да отговаря на въпросите на народните представители. 

Нашата политика е „Лукойл“ да си плаща данъците в България, а от друга страна се предприемат всички мерки цените на горивата да продължават да вървят надолу. „Лукойл“ вече е направил авансово данък в размер на 90 млн. лева. Това заяви в отговор на въпрос на депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: транспортният министър Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни

Делян Добрев (ГЕРБ): Държавата върви надолу

По думите му очакванията са догодина около 600 млн. лева да бъдат платени към бюджета от страна на „Лукойл“. Служебният вицепремиер отбеляза, че цените на горивата в България вървят надолу. 

Смятаме да продължим с нашия законопроект, който е за компенсации на потребителите, предвиждащ да се изземат част от свръхпечалбите на групата „Лукойл“ във Фонда за енергийна сигурност. Ще се радвам дминистрацията на служебния кабинет окаже съдействие при изготвянето на финалните текстове, коментира Добрев. 

Стигна се до размяна на рекплики между депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров и Министър Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни по отношение на "Лукойл". 

България получи дерогация за руския петрол. Къде отиват ползите, кой печели? Дали ползата е от българските граждани или се оказва, че ползите не отиват за българските потребители? Ако не бъдат събрани свръхпечалби и теглим чертата - има дерогация, ама ползите не са при гражданите. Продължихте концесията на пристанище Росенец, можеше държавата да си върне контрола, обърна се към транспортният министър Мартин Димитров. 

Никога не съм казал, че ще събера данък за 2022. Казах, че ще съберем за 2023, посочи на свой ред Алексиев. 

Министър Алексиев потвърди, че в момента тече проверка в „Гражданска въздухоплавателна администрация“ от страна на Европейската комисия. Според него вече има направени няколко контатации, но те няма да доведат до отнемане на лиценза на ГВА. 

Разпоредил съм на директора на ГВА да предприеме стъпки за подобряване на административния капацитет, както и да обяви наново конкурс за дирекцията „Летателни стандарти“. Факт е, че там няма директор. Каквито констатации има, ще се постараем те да бъдат отстранени, за да не се стига до такъв негативен сценарий, допълни Алексиев в отговор на въпрос на депутатът от „Възраждане“ Николай Дренчев. 

Георги Самандов от "Български възход" попита как са се отразили на икономиката инвестираните 10 милиарда за електрическа енергия. В момента се прави анализ на разходваните средства. Предлагаме пак да има компенсации, но да не е на 100%, а да е 90%. Продължаваме да работим по тези варианти. Нямаме още съгласие и с работодателите и с браншовите организации, отговори Алексиев. 

По отношение на издирваният журналист Христо Грозев, вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. коментира: България все още няма отговор от Русия защо Христо Грозев е обявен за издирване. За да получим информация защо Грозев е включен в списък за издирване, изпратих писмо до Руската федерация, с което поисках да бъдат посочени причините. Към днешна дата не сме получили отговор. 

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заявиха, че ще подадат сигнал към българската и европейката прокуратура за раздадени 58 милиона европари за заплати в НКЖИ. Тези твърдения вицепремиерът Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни определи като интрига.

Нямаме адекватен отговор от министерството на транспорта. По времето на Събев като министър каза, че е уведомен от директора на НКЖИ за това, че 58 милиона от европроекти са раздаване за заплати. Вие сте били управляващ на комисията. Уведомявали ли сме министъра", попита Гуцанов. 

Няма провал в социалната политика. Ако правите предизборната си кампания върху служебния кабинет, със сигурност резултатите, които ще постигнете, са незадоволителни. В условията на липса на редовен бюджет, в социалната сфера са направени промени за подобряване живота на хората. Например увеличена е линията на бедността, ръста на минималната работна заплата, отпускането на добавка за Коледа за пенсионерите, увеличението на финансовата подкрепа за хората с увреждания. Това посочи от парламентарната трибуна вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров в отговор на въпрос на Георги Гьоков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СВИНИ ПРОКЛЕТИ ГЯУРСКИ

2023.01.06 | 19:38

1
ЦАЦАРОВ ОТДАВНА ГО НЕМА! КЪДЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ БЕ ДА ВИ С Е Р А В МУЦУНИТЕ ПО МИЯ Р СКИ!

Добави коментар

Водещи новини