След четири часа напрежение и сблъсъци: Депутатите приеха доклада за Gemcorp

  • 05 януари 2023 14:47

  • 1907
  • 9
След четири часа напрежение и сблъсъци: Депутатите приеха доклада за Gemcorp
©
Слушай новината Слушай новината

Със 129 гласа "за", 54 "против" и 8 "въздържал се" народните представители приеха доклада за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството на Кирил Петков, както и проект на решение по доклада.

"Жалко е, че вместо Народното събрание да приеме смислени закони, обсъждаме изфабрикуван и измислен доклад. Ние имаме много по-смислени дела, с които можем да се занимаваме. Това са измислени доклади за измислени теми. Днес се случи от микроба слон. Историята за "Джемкорп" е широко раздухвана измислица на ГЕРБ", каза Искрен Митев от ПП в обяснение на отрицателен вот.

Проверката на меморандума с Gemcorp разкри стряскащи нарушения

По време на обсъжданията Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" за пореден път подчерта, че меморандумът с Gemcorp е необвързващ документ. "Става въпрос за писмо за инвестиционно намерение, меморандумът е прекратен без санкции за българската държава и компаниите нямат претенции към нея", уточни депутатът, като подчерта, че няма установени финансови и други вреди за държавата вследствие на подписването, действието и прекратяването на меморандума. 

Председателят на временната комисия Десислава Трифонова (ГЕРБ-СДС) заяви, че се е почувствала сякаш е в кръжок по драма, а Сабрутев е заучавал репликите от трибуната. "Продължаваме промяната" лъжат още от самото начало, от деня на подписване на меморандума, каза тя и отбеляза, че сумата по меморандума е 1 милиард лева.

Кирил Петков пък сравни сагата "Джемкорп" със стар виц: "не били компютри, а компоти". "И тук не е договор, а необвързващ меморандум, не е за източване на средства, а за привличане на инвестиции, не е за 1 млрд. долара, а реално даже няма сума", заяви той.

Десислава Трифонова (ГЕРБ): ДАНС не е проверявала "Джемкорп"

По време на дебата Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Асен Василев ("Продължаваме Промяната") отново влязоха в спор за цената на газа и горивата, посредниците при доставките, както и за финансово-икономическата политика на предишното правителство.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1907 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ИСТИНАТА

2023.01.05 | 17:37

9
А,ДОКЛАД за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,ХАЗАРТА,"Белене",ДЖУДЖЕТАТА","Лукойл",Капитан Андреева,............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ"герб" и ЯТАЦИ,КОГА???? КОГА????

2023.01.05 | 17:30

8
Помиярите от Подмяната на бесилото

2023.01.05 | 17:29

7
Помиярите от Подмяната само простотии и кражба... никога повече руско робство в Родината ни
123

2023.01.05 | 16:12

5
Стана ясно, че Корчоо и Кокорчо си играли на политика. Подписали нещо за милиарди ама било майтап и не ангажиращо. А сега се чудят защо им търсят отговорност, играта била свършила. Ето това са ШАРЛАТАНИ.
ха!

2023.01.05 | 16:33

6
Кьорчо и Кокорчо.
ГОЧО БУЛГУРА

2023.01.05 | 16:03

4
ГЕРБЕРСКАТА. КРАДЛИВА МАФИЯ, БАРАБАР ДПДСАРСКОТО. ДОГАНОВО. ДРУЖЕСТВО+ БСПАРСКО- КОМУНИСТИЧЕСКОТО. СДРУЖЕНИЕ ПАК. СЕ. ОСРАХА В. ПАРЛАМЕНТА .

2023.01.05 | 16:02

3
ПП,, ПЪЛЕН ПРОВАЛ " В ЦЕНТРАЛНИЯ.ЗАТВОР
БАЙ ХОЙ

2023.01.05 | 16:02

2
БАЙ. ГАНЬО, НЕ. ТИ. ЛИ. СТАНА. ЯСНО. ПОД. КРИВАТА ТИ. КАПА. ЧЕ. ТИЯ. ОТ. ГЕРБ , СИ. ОСТЪРГАХА. ГЪЗОВЕТЕ. ДА. ШИКАЛКАВЯТ И. ЛЪЖАТ САМО. И. САМО. ДА СПАСЯТ ЗАДНИКА. НА. СВОЯ. ГУРУ. ОТ БАНКЯ ОТ. ПАНДИЗА .ВСИЧКИ. ТИЯ. МЕКЕРЕТА. ЯДОХА ПИХА И СЕ. ВЕСЕЛИХА. НА. НАШ. ГРЪБ, И НАЙ-ВЕЧЕ КРАДОХА КАТО ЗА. ПОСЛЕДНО. ЗАЕДНО. С. АВЕРЧЕТАТА. СИ. ОТ. ДПС. И БКП-- БСП.ВСИЧКИ ТИЯ БАРАБАР С. МИШКИТЕ. ОТ. ИЗРАЖДАНЕ. И. ПУМПАЛИТЕ. НА. ВЪЗХОДА СА. ЗА. ЧУВАЛА. НА. ХИТЪР. ПЕТЪР. И С. ПО. ГОЛЯМ. КАМЪК. И. ДЛИБОКОТО. У. ИСКЪРО.. ДОЛНИ. ПОЛИТИЧЕСКИ КРАДЛИВИ. МИЖИТУРКИ.
ГОЧО БУЛГУРА

2023.01.05 | 15:54

1
ГЕРБЕРСКАТА. КРАДЛИВА МАФИЯ, БАРАБАР ДПДСАРСКОТО. ДОГАНОВО. ДРУЖЕСТВО+ БСПАРСКО- КОМУНИСТИЧЕСКОТО. СДРУЖЕНИЕ ПАК. СЕ. ОСРАХА В. ПАРЛАМЕНТА .

Добави коментар

Водещи новини