"Възраждане" искат промени в НСО

  • 05 януари 2023 10:44

  • 635
  • 1
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

На брифинг пред медии депутати от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ дадоха повече информация за внесения от тях вчера законопроект за изменение на Закона за Националната сигурност.

Цвета Рангелова поясни, че той касае правото на определени висши държавни лица, като например председателят на Народното събрание и министър-председателят, да ползват безусловно специализиран транспорт след изтичане на мандата им.

Проф. Радулов: НСО може да охранява Христо Грозев, но само ако е в България

Към момента тези лица могат да ползват такъв транспорт до 4 години след освобождаване на длъжността.

„Считаме това за излишен и неоправдан разход за данъкоплатците. Ние предлагаме този срок да се намали до 6 месеца, след като лицата напуснат съответния пост и при наличието на съответни условия за това, или иначе казано при наличие на усложнена среда за сигурност или конкретна застрашеност“, поясни Рангелова.

Тя допълни, че в историята има случаи на лица, които са пуснали сигнали за заплаха за сигурността си, за да си осигурят подобна защита.

„Използването на такъв транспорт се равнява на 62 пъти на обиколката на земята. Преценете какви разходи са това, каква е необходимостта от ползването на такъв транспорт“, допълни още тя.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.05 | 12:47

1
Правилно. От руското посолство трябва да се решават въпросите по сигурността, както си беше през социализЪма. Сега на другарката мУтрафонова й е трудно да смъкне Христо Грозев в мАсква.

Добави коментар

Водещи новини