Димо Гяуров: МВР се нуждае от радикална промяна, зад която да застанат всички политици

  • 05 януари 2023 08:30

  • 651
  • 6
Димо Гяуров: МВР се нуждае от радикална промяна, зад която да застанат всички политици
© БТВ

Откакто се сблъсквахме с мигрантския проблем, обсъждаме, че няма как да се случи минаването на границата без служители на МВР. Това показва липсата на всякаква реформа в министерството. Това заяви бивш Димо Гяуров, шеф на Разузнаването в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. 

Нормативна грешка е незаетите щатове да седят така с години. И средствата за тях да бъдат разпределяни между останалите. Това насърчава невземането на щатовете. Изключително голям е проблемът с подготовката. В момента полицай се става след курс от три месеца. Това е материалът, но защо имаме високи очаквания. Някой трябва да започне радикална промяна. Трябва да има национално кампания, зад която да застанат всички политици, посочи Гяуров. 

На България и излезе лошо име. Има сайтове, които показват как да се премине нелегално в България. Това трябваше да бъде забелязано преди 2-3 години. Ние направихме достатъчно усилия, за да предотвратим минаването на границата чрез електронизация. Как сега ще обясняваме как пазим границата си, каза още той. 

Полицаят, спипан да превозва нелегални мигранти на "Тракия", признал и за други такива случаи

Според бившият главен секретар на МВР Николай Радулов мигрантската криза е породена от „калпавото управление на МВР“ през последните 15 години. 

Имаме система, която се съпротивлява на всякаква промяна. Освен, че имаме трафик на мигранти, имаме констатацията, че България продължава да е една от водещите страни в света по трафик на хора, изтъкна бившият секретар на МВР. 

По думите му свободните щатове трябва да се закрият, защото те започват да се усвояват. 

Относно отказа на България да стане част от Шенген, Радулов заяви: Това възмущение, че може да се мине за 50 евро ми прилича на подбиване на цената. Ние твърдим, че сме изпълнили технологическите изисквания за Шенген. Но хората ги интересува какво наистина става. Докато не покажем реално възпиране на самата граница трудно ще бъде да влезем в Шенген. 

Виолета Симеонова
651 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Симо

2023.01.05 | 10:15

6
Тоя Гяур, Гяуров и нещастника Радулов бивши пиявици в МВР. Гранична полиция далеч не е цялото МВР.

2023.01.05 | 09:57

5
Николай Радулов НИКОГА не е бил Главен секретар на МВР. беше само секретар, с мераци за министър, но сам си ритна канчето и остана само с мерака. Стига величаене! Да си гледа пенсията!
Z

2023.01.05 | 09:49

4
Най-важното е такива като Гауров, мекерета на САЩ и НАТО да бъдат екстрадирани в Русия и заточени доживот в сибирските каторги.

2023.01.05 | 09:49

3
Гяуров и ти си в тази сфера защо не направи нещо до сега ами само можеш да плямпаш наляво надясно.
Essen

2023.01.05 | 09:14

2
Обществена тайна е, че трафикът се контролира от Жандармерия и Гранична полиция. Организацията е дело на шефовете там. Става дума за много пара. И всеки по вертикалата си има процент. 80% в армията и полицията са парашутисти. Старите ченгета ги устройва мътната вода. Така са научени от партията.
Чичо

2023.01.05 | 09:10

1
Първа реформа: Няма такова нещо държавна заплата и държавна пенсия. Който иска да работи да работи, който иска да се пенсионира, да освобождава място за млади служители.

Добави коментар

Водещи новини