Крум Зарков: Министерството на правосъдието е готово с анализ за това кои престъпления са с дублирани наказания

  • 04 януари 2023 18:34

  • 569
  • 4
Крум Зарков: Министерството на правосъдието е готово с анализ за това кои престъпления са с дублирани наказания
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Готов е анализът за това кои деяния са двойно инкриминирани в Наказателния и в административния кодекс, коментира пред журналисти в парламента служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо. По него се е работило четири месеца от експерти. Той е в изпълнение на концепцията за наказателна политика на страната.

„Проблемът е голям, защото много деяния са двойно инкриминирани“, посочи Зарков. Той обясни, че от една страна това е конституционно недопустимо, а от друга - създава предпоставки за недобри практики.

Анализът ще бъде представен на Съвета за актуализирана съдебна реформа, като са поканени и народни представители, защото „те ще трябва да вземат решението кое да остане административно наказание и кое да остане в Наказателния кодекс“. 

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен, е лежал в затвора

„Аз знаех за проблема, но не предполагах колко много са онези деяния, които могат да бъдат преследвани по два начина. Ще ги представим публично, оттам ще предстои сериозен дебат, в който ще ангажираме и други институции, за да преценим кой е най-ефективният метод за противодействие на престъпността“, допълни министърът.

Той отбеляза, че работа на министерството е да се дадат достатъчно емпирични данни на народните представители и да им се покажат различните варианти, за да могат да вземат информирано и точно решение. 

Министър Зарков беше изслушан в правната комисия на Народното събрание. Той съобщи, че в момента се провеждат акции в местата за лишаване от свобода за забранени вещества и предмети.

Също така министърът отбеляза, че вече всички надзиратели работят на 12-часови смени, реформа, която започна миналата година. От ведомството тогава съобщиха, че „българското законодателство предвижда 24-часовата смяна да е изключение, а през годините това се е превърнало в норма в сектора“. Министърът допълни, че в петък предстои работна среща с всички синдикати във връзка с агресията срещу служителите в местата за лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
569 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.01.17 | 19:41

4
Кой беше този -убиеца на котки ли??????

2023.01.04 | 22:45

3
Мръсен долен комунистически помияр да ти е.а майката скапана

2023.01.04 | 20:56

2
Убиец.
Абе грозник

2023.01.04 | 19:41

1
Що утепа мачката?

Добави коментар

Водещи новини