Ахмед Доган: Всеки садизъм в обществото е форма на мазохизъм

  • 03 януари 2023 20:11

  • 2918
  • 16
Ахмед Доган: Всеки садизъм в обществото е форма на мазохизъм
© ДПС
Слушай новината Слушай новината

„Основният проблем в дневния ред на страната е намирането на стратегия за изход от кризата, а не разделянето на обществото на добри и лоши, на справедливи и виновни“. Това са думи на почетния председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, написани преди 13 години, които звучат повече от актуално днес, когато омразата и разделението са пропили политическото ни битие, се посочва в позиция на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с до Novini.bg.

Политическият анализ на Доган е написан като послеслов към книгата „Съвременният политически мит” на Самуел Леви. Текстът бе публикуван от лидера на Движението Мустафа Карадайъ в навечерието на рождения ден на партията на 4 януари и в поредното завъртане на рулетката с мандатите за съставяне на редовно правителство, което да изведе страната от множеството кризи, насложени една върху друга. И най-вече на политическата, без чието решение не може да се намери изход от останалите.

Карадайъ: При липсата на диалог няма как да има правителство

Още тогава, в началото на 2010 година, Доган показва язвата, която отвори месианството в политиката с идването на ГЕРБ на власт.

„Търсенето на виновност във всички и във всичко възпроизвежда основанието, върху което Героите-Спасители стават необходими. Затова темата за виновността и справедливостта и показното ликвидиране на „лошите”, е типична поведенческа матрица  на Героите-Спасители в съвременните политически митове“, пише почетният председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

„Експлоатирането на тази тема ги захранва с увереност и енергия. За „съжаление” тази енергия е с нисък потенциал и сравнително бързо се разсейва или прераства в Съмнение. И в това се състои Трагичното при Героите-Спасители. Защото, който не щади другите, не щади и себе си“, продължава анализът на почетния председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Според Доган всеки садизъм в обществото е форма на мазохизъм.

„Тази логика в поведението на Героите-Спасители подготвя почвата за собственото им отрицание.  В крайна сметка, това е фундаментът и моделът за постигане на Политически катарзис. За да си отворим порталите за реалното възприемане на Политическия свят, самите ние трябва да се пречистим и обновим“, твърди Доган.  

Той е категоричен, че Героите-Спасители изникват от „още неутвърдените демократични норми за силно, а понякога и атрактивно представителство, но отклоняват демокрацията до границата на нейното отрицание“.

Политическият мит се стреми да бъде самодостатъчен, защото превръща властта в самоцел, диктатура и накрая - в условие за катастрофа, предупреждава основателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Анализът му преди 13 години сякаш предвижда политическата  трансформация, извела първо Бойко Борисов, а след това и „Промяната” на власт. Те влязоха в типичната поведенческа матрица за показно ликвидиране на „лошите”, за да станат накрая нейни жертви.

Чувството за самодостатъчност роди модела ГЕРБ, превърнал властта в самоцел и еднолично управление. Това пък предизвика нова трансформация, самонарекла се  „промяната”, която само за 7 месеца показа, че е просто продължение на модела. Обратната страна на същата монета, но по-грозна и нащърбена. Защото политическият катарзис не се е състоял. Участниците на политическия терен не са пречистени и обновени.

Философската обосновка на политическия мит, която Доган дава, показва защо през изминалата 2022 г. окончателно рухнаха легендите и за „Героите-Спасители” и за „лошите”. „Героите” раздаваха пари от джипката и вкараха страната в аферата „Джемкорп”, „лошото” ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с осигури 120 лв. за всеки пенсионер, 300 млн. лв. за земеделците, 9% ДДС за детските храни и стоки, за книги и вестници. И гарантира авроатлантическия избор на страната ни.

Не случайно от 2016 г. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с призовава за връщане на нормалността в политиката. Нещо, което започва с разговори и диалог – между партиите, институциите, между избирателите и политическите субекти, между властта и гражданите. В диалога Герои-Спасители няма, заклеймяване на опонента – също. Но преди това, както казва Доган, всеки трябва да изживее своя катарзис.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2918 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
М. Иванов

2023.01.04 | 08:25

16
Доживотен затвор и конфискация на имуществото му, тоя няма и един лев честно изкаран и обложен!

2023.01.04 | 07:58

15
Турски комунист
Хаха

2023.01.03 | 23:29

8
Тоя рязани бил жив колко жалко

2023.01.04 | 06:53

14
искаш ли да му опиташ рязания
Емѝ...

2023.01.04 | 06:05

13
докога ще ни го сервирате тоя полуграмотен схемаджия? в затвора, заедно с цялата му банда.
Иван Станчев

2023.01.04 | 04:49

12
Njama li koi da go swetne toja mangal?

2023.01.04 | 01:54

11
Ти още ли си жив бе фес скапан продажник на България!!!!!!
Хахаха тоя…кдл

2023.01.04 | 01:01

10
Съвсем се е побъркал. Какви са тия изказвания
123

2023.01.04 | 00:32

9
VSIAKO TAPO IZKAZVANE SI E TAPO IZKAZVANE

2023.01.03 | 22:53

7
Да, търпенето на тия политици е мазохизъм.
???

2023.01.03 | 21:38

6
Какво стана?! Този "бедняк" от село Дръндар сколаса ли да "спести" и за летяща чиния, или да организираме всенародна подписка и да му съберем пари? А мадам В. прибра ли си най-после пеньоара, домашните пантофи и сутиена, които беше забравила в сараите при едно от редовните си визити там? Не за друго, ами "пиарката" на Народния театър може да ги ползва, пък се говори, че била много нечистоплътна!

Добави коментар

Водещи новини