Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 03 януари 2023 18:43

  • 937
  • 0
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Парламентът да обсъди на първо четене промени в Закона за лечебните заведения, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Преди това се предлага депутатите да разгледат промени в постоянни комисии.

Измененията в Закона за лечебните заведения са внесени от ГЕРБ-СДС и с тях се дава законова възможност за допълнително финансиране от държавата на областните многопрофилни болници за активно лечение. 

Утре е първата сряда от месеца и парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се разглеждат по същество.

В началото на заседанието депутатите ще гласуват седмичната си програма. В нея е второто четене на изменения в Закона за устройство на територията, в Закона за специалните разузнавателни средства и в Закона за кадастъра и имотния регистър.

Първа точка в четвъртък се предлага да бъде Законопроектът за ратифициране на Споразумението за финансов принос между Република България и Европейския съюз по отношение на Раздел „Държава членка“ по програма InvestEU. След това депутатите ще обсъдят ратификация на Спогодбата за въздушни съобщения между правителствата на България и на Саудитска Арабия.

Трета точка в дневния ред за четвъртък е докладът за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството на Кирил Петков и проект на решение по доклада.

НС е приело 22 закона за трите месеца работа

В проектопрограмата е и доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет през 2021 г. Предлага се депутатите да разгледат и доклада за дейността на Временната комисия за разглеждане на въпросите с недостига и високите цени на дървата за огрев за настоящия отоплителен сезон.

В първия петък от месеца от 9:00 часа е предвиден блицконтрол, на който, според парламентарния правилник, се явяват министър-председателят и заместниците му и отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството, отправени от народни представители на самото заседание. След това, от 11:00 часа, е насрочен и редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини