Кирил Ананиев: Работи се по нов механизъм за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво 

  • 03 януари 2023 14:27

  • 1573
  • 3
Кирил Ананиев: Работи се по нов механизъм за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво 
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Работи се по нов механизъм за продължаване на антикризисната мярка за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво, съобщи на брифинг в Перник народният представител от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДС Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, предаде БТА.  

Този механизъм за компенсации трябва да стане готов до края на месеца, обясни Ананиев.

Той каза още, че се разсъждава върху няколко варианта. Единият от тях е цялото население и бизнеса да имат право на отстъпка. Другата идея, която също е сред разглежданите, е мярката да обхваща само най-нуждаещите се граждани.

МФ предложи мярката от 25 стотинки на литър гориво да продължи още месец

Ананиев допълни още, че се обмисля и разширение на обхвата на мярката, предвиждащо подпомагане и на хората, ползващи обществен транспорт.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли миналата година. Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, беше спряна след 31 декември 2022 г. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1573 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
а

2023.01.03 | 17:08

3
Абе нуждаещите се граждани нямат нужда от отстъпката, щото нямат нужда и да пътуват много. Аз не съм от нуждаещите се, но пътувам до работа всеки ден 80 км. И като надуят цените ставам нуждаещ се, щото половината ми заплата отива за гориво. Но това няма да се отчете...
Емѝ...

2023.01.03 | 15:19

1
цялата сган "спасители на България" вече половин година онанира около идеите на Кирчо и Кокорчо. Но те били, раираш ли, лошите и шарлатаните...
Сериозно

2023.01.03 | 15:59

2
Д¥х@й го под вода, че се вдига прах!

Добави коментар

Водещи новини