Мустафа Карадайъ от Тюркян чешма: България е нашата родина

  • 26 декември 2022 19:36

  • 3481
  • 55
Мустафа Карадайъ от Тюркян чешма: България е нашата родина
© ДПС
Слушай новината Слушай новината

"Преди 38 години бяхме тук, когато чрез силата на оръжието се опитваха да ни асимилират, поругаха нашата чест и достойнство. Излязохме на мирни протести в желанието си да бъдем горди и достойни граждани, защото България е нашата родина, земята, пропита от потта и кръвта на нашите родители и деди. Така започна речта на председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, пред огромно множество, събрало се в село Могиляне на възпоменателен митинг по повод 38 години от т. нар. Възродителен процес", съобщиха от партийната централа.

Чешмата е изградена в памет на 17-месечната Тюркян, която е най-малката жертва на мрачните събития. На митинга присъстваха ръководството на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, народни представители, евродепутати, областни и общински председатели, кметове, гости от Турция и Гърция.

"Разликата между преди и сега е много голяма. Тогава сами се съпротивлявахме и затова си позволяваха да се отнасят така с нас. Но днес всички ние, от четирите краища на България, от всички различни етноси, сме заедно тук, заедно, с гости и от Турция, и от Гърция, за да почетем паметта на героите и да си припомним как се стигна до тази заедност", каза още Карадайъ.  

Той припомни, че тогава се е организирало съпротивителното движение начело с почетния председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, а след това борбата се е пренесла и от затворите.

"През май 1989 година това движение успя да организира мирните протести в Североизточна България.  Затова ако паметникът на Тюркян е символ на съпротивата по време на смяна на имената, то паметникът в Каолиново е символ на организираната съпротива за свалянето на комунистическия режим. По този начин дойде демокрацията, припомни Карадайъ. Още тогава д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от обяви: Не на реваншизма. Ние не търсим мъст, искаме да сме горди и достойни граждани на родината ни", добави председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Акад. Денков разкри от какво зависят шансовете за кабинет

"Да си пожелаем за 2023 година мир в душите, в нашата общност, в страната, в света, както е казал великият Мустафа Кемал Ататюрк. Защото ако за 100 години се ражда един велик лидер, то това е Ататюрк, който създаде Република Турция. Но има и друг лидер, който веднъж на 100 години се ражда и той се казва д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. С неговото име започва страницата на демокрацията в нашата Родина", заяви Карадайъ.

"Ние, достойните наследници на Доган, достойните депесари, трябва да продължим неговото дело. Нашата мисия е да пазим целостта на родината ни и да бъдем гаранти за мира, стабилността и сигурността. Това е завещаното от Доган към нас", каза председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

На възпоменателния митинг присъстваха още зам.-председателите на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Ахмед Ахмедов, инж. д-р Хасан Азис и Станислав Анастасов, евродепутатът и председател на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутатът Атидже Вели, председателят на Младежко ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и народен представител Сезгин Мехмед, народните представители Адлен Шевкед, Байрам Байрам, Мукаддес Налбант, Павлин Кръстев, Елхан Кълков, Хайри Садъков, Небие Кабак, Осман Мурадов, Анджей Джандев, доц. д-р Джевдет Чакъров, Гюнер Ахмед, Джейхан Ибрямов,  Имрен Мехмедова, Ихсан Хаккъ, Ертен Анисова, Танер Али,  Севим Али, Ешереф Ешереф и Хатидже Георгиева, общински кметове и общински председатели на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от цялата страна.

Възпоменанието бе уважено и от много гости от Турция, сред които депутати, политици, дипломати, кметове и представители на изселнически организации.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3481 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар
Литекс-София

2022.12.27 | 10:23

55
Защо ДС агентите от ДПС са монополизирали мъката на хората от това нелепо престъпление на комунистите?
ЦИ ГА НИТЕ

2022.12.27 | 06:45

44
КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ТУРЦИ, ДА СЕ ПРЕБИВАТ ОТ БОЙ В ТУРЦИЯ!

2022.12.27 | 07:43

54
това е нашата родина бе боклук

2022.12.27 | 07:41

53
Антибългарски медии само дават и пишт за тая смешка честване на нещо кат нищо!!!Да ти сменят името повече ли боли от това, да ти вземат детето, да го правят еничар и да убива после своите?

2022.12.27 | 07:41

52
Антибългарски медии само дават и пишт за тая смешка честване на нещо кат нищо!!!Да ти сменят името повече ли боли от това, да ти вземат детето, да го правят еничар и да убива после своите?
ЛЕСЛИ КАРУЧКА

2022.12.27 | 07:00

50
И ПОДЛИТЕ! ДОЛНИ! СКА ПАНИ! БЪЛГАРСКИ, БЕСНИ П С Е Т А! НА САПУН!

2022.12.27 | 07:41

51
черен мръсен гнус никога няма да ви приемем
ЕВРЕИ ЦИ ГА НИ

2022.12.27 | 06:58

49
С КУФАРИ, КАРУЦИ, КАТУНИ - НА САПУН!
ДОЛНА, МРЪСНА МАЙ МУ Н СКА СГАН!

2022.12.27 | 06:55

48
КАЗАХ ДА ГИ ИЗ ТРЕ ПЕТЕ ДО КРАК БЕ! ТЪ ПИ ЖИВОТ НИ!
ТЮРКИТЕ

2022.12.27 | 06:53

47
КАТУНИ НЕМАТ :) САМО ЙЕМЕНСКИТЕ МАН ГА СА РИ, КАТО ВЕЧНИЯ ЕВРЕИН С КУФАРА :)
ЦИ ГА НИ ТЕ С ККАРУЦИТЕ

2022.12.27 | 06:50

46
СА ЕВРЕЙСКО ПЛЕМЕ, ОТ ЙЕМЕН :) СЪЩО ИЗ РОДИ С КАРУЦИ :)
УСИЛЕН БОЙ

2022.12.27 | 06:46

45
ЗА ЦИ ГАН СКИТЕ МЕЛЕЗИ С БЪЛГАРСКИ П С Е Т А !

Добави коментар

Водещи новини