Премиерът Донев с благодарствено писмо до Фон дер Лайен

  • 23 декември 2022 15:06

  • 714
  • 3
Премиерът Донев с благодарствено писмо до Фон дер Лайен
© Колаж: Novini.bg

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, в което благодари за нейната висока оценка за качеството на Националния план за възстановяване и устойчивост на България и за напредъка по неговото изпълнение, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът отправя своите и на служебния кабинет благодарности в отговор на писмото на председателя на ЕК отпреди седмица, в което г-жа Фон дер Лайен приветства българското правителство за успешните първи стъпки по изпълнението на Националния план и информира за изплащането на първия транш от 1,37 милиарда евро за България.

Пеканов посочи в какво ще бъдат инвестирани получените от Европа близо 2,7 млрд. лева

В рамките на писмената си кореспонденция с председателя на ЕК, министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. отбелязва последователните усилия на служебния кабинет, както и фокуса върху изпълнението на следващите цели, включително важни стъпки в сферата на върховенството на закона, мерки за борба с корупцията, мерки за енергийна ефективност, а също и инвестиции, целящи подобряването на социалната, здравната и други сфери.

В писмото си премиерът Донев също потвърждава твърдия ангажимент на българското правителство за пълното изпълнение на Националния план и благодари за дадените от г-жа Фон дер Лайен уверения, че българското правителство и занапред ще може да разчита на ползотворно сътрудничество с Европейската комисия.

Последвайте канала на

Владимир Василев
714 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Реалиста

2023.01.10 | 14:36

3
Един гълал се ицвъка.
Георги Илиев Митев

2022.12.23 | 15:58

2
Подлиз , подмаз на крадците . Повече пари за хубавците и жените ...

2022.12.23 | 15:26

1
ЗКПЧ-то отново се хвали сам.

Добави коментар

Водещи новини