Възраждане: Не може да подкрепим ПП

  • 22 декември 2022 11:49

  • 408
  • 2
Възраждане: Не може да подкрепим ПП
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

„Не може да покрепим „Продължаваме промяната”, нашите приоритети са ясни, те са публични – запазване на българския лев, а не влизане в Еврозоната. Внесоха се 4 закона, които да бъдат обсъдени. Докато ПП защитават влизане в Еврозоната, няма как да  преговаряме с тях. Най-важна е запазване на българския лев. Проектът на ПП за борба с корупцията е преписан от закона на ГЕРБ”.

Това заяви в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът Петър Петров от „Възраждане”.

Според него създаването на отговорност за главния прокурор (Иван Гешев) е първата и най-важна стъпка. „Искаме временно отстраняване на главния прокурор, когато се водят административни или наказателни производства срещу него. Гласувахме на първо четене, премахва се”, обясни Петров.

Петков и Василев няма да участват в срещите по съставяне на кабинет с втория мандат

Обществено ясно е, че поне два пъти съм протестирал пред кабинета на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във – прокуратурата искаше заличаване на ПП „Възраждане”, - битка, която тя загуби. Партията иска неговата оставка.

„Разликата между „Възраждане” и тези евроатлантически партии, те водят противоличностни кампании. Ние сме за адекватни конституционни промени. Сега има възможности за временно отстраняване – за всеки един магистрат, но не и за главния прокурор. Законът за съдебната власт е направен лобистки”, категоричен е Петров.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
408 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2022.12.22 | 14:15

2
Няма никой учуден, антибългарското говно миризливо Копейкин е против партията, която осигури енергийна независимост от рашистката педерация. Кой иска да хапе ръката, която го хрантути?
Верно бе

2022.12.22 | 12:09

1
Руски помияри!! Лева е последното което ва интересува.Руския интерес браните Еврото ще ни отдалечи окончателно от москва.За това не го искате.Забрана за вас и съд на лицето копейкин Национален предател!!

Добави коментар

Водещи новини