Румен Гечев: Предложението за брутна минимална работна заплата е скандално

  • 22 декември 2022 07:58

  • 1717
  • 1
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Предложението за брутна минимална работна заплата е скандално. Това фактически е понижение. Уникум за ЕС е да намаляваш работната заплата на хиляди хора. Това е престъпление. ГЕРБ, ДПС, „Български възход“ и ПП подкрепиха увеличението в началото, но за две седмици нещо стана и решиха да променят мнението си".

Това каза депутатът от БСП проф. Румен Гечев в ефира на Нова телевизия.

По думите му, ако това решение не бъде променено, ще има масови протести.

„Нека да видим какво ще стане в следващите дни. Има заявка това да не се случи“, каза Гечев.

Удължаването на бюджета: Очакват се спорове за минималната работна заплата

Депутатът от БСП заяви, че тяхното предложение отговаря на европейската директива, която задължава минималната заплата да е 50% от средната.

„Днес ще гледаме удължаването на бюджета. Заложили сме това предложение в 2-3 закона“, каза той.

„Средната работна заплата зависи от производителността на труда. Колкото по голяма е производителността, толкова по-голяма ще е и заплатата. За да бъда по-висока средната заплата, трябва да имаме по-висок реален икономически растеж“, категоричен бе проф. Гечев.

Според него в България богатите стават още по-богати, бедните – още по-бедни, а сега искат и да намалят минималната залата и хората да обеднеят още повече.

„Другите народи имат прогресивна данъчна система, корпоративният им данък е в пъти по-висок. Твърдеше се, че ниските данъци ще привлекат чужди инвестиции. Да виждате наплив на чужди инвеститори?“, попита той иронично. Относно твърдението, че ще има проблем с хартията за машините за гласуване, Гечев каза, че няма опасност от такъв проблем, машините могат да се преправят и да се подсигури хартия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1717 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.22 | 10:31

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини