Крум Зарков отговори кога България ще има действащо антикорупционно законодателство

  • 21 декември 2022 08:09

  • 730
  • 5
Крум Зарков отговори кога България ще има  действащо антикорупционно законодателство
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Министър на правосъдието в служебния кабинет Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо отговори на въпроса кога в България ще има действащо антикорупционно законодателство, което нито да е „нечия бухалка, нито чадър”.

"Никой не е над закона. Върховенството на закона е, че всички са подчинени и никой не е над него. В този смисъл антикорупционното законодателство има за цел да фиксира един отдавнашен проблем. Разследването не къде да е, а по високите етажи на властта. Онези хора, които биха могли за влияят поне формално на разследването. Такъв закон бихме могли да имаме най-рано на 21 януари, след като депутатите взеха решение предложенията между първо и второ четене да продължат дотогава", заяви Зарков пред Нова телевизия.

"Ако няма стабилно мнозинство и правителство, шансът тези закони да бъдат приети намалява", каза правосъдният министър в служебния кабинет.

„Бяха приети два закона, но те бяха гласувани на 7 декември. Минаха 14 дни, през което време можеше да се работи. Сега се дават още три седмици време. Само по себе си това не е драматично, но не е и добър знак. Приемам го като отстъпление от заявката на парламентарните сили, че проектите по Плана за възстановяване ще имат приоритет. Явно това не е така, защото НС обсъжда други закони, а един антикорупционен закон по Плана вече беше отхвърлен”, заяви Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Крум Зарков: Шансовете за съставяне на правителство намаляват

Той бе помолен да изясни и коментира защо на министър му се налага да обяснява във фейсбук наранявал ли е съседско коте. 

"Казвам първо, че не е вярно. Обратно - със съпругата ми и с децата спасихме коте наскоро и го гледаме още. Но това е такъв тип психологически натиск, какъвто се оказва. Когато някой се заеме със сериозни реформи, това са част от последиците", каза Зарков.

Последвайте канала на

Калина Христова
730 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.12.21 | 10:35

5
Хайде стига с тези дъвки. Не пускат вече балончета.
Коце

2022.12.21 | 10:14

4
Докато Таки и Ами държат Капитан Андреево и плащат на каскета кой да ударят и кои са техните няма да се оправим. Тази държава се управлява от тези негодници.
Ми

2022.12.21 | 10:08

3
Кво нещо е да шибаш биволицата.. Президент шъ тъ напрай
К урме

2022.12.21 | 09:42

2
Защо удуши мачката? Д е ба и грозника откачен.
Доротея

2022.12.21 | 09:18

1
Лайно комунистическо

Добави коментар

Водещи новини