Георги Георгиев (ПП) оптимист: Рано е да се говори за нови избори, всички партии разбират, че трябва да има кабинет

  • 20 декември 2022 17:35

  • 1204
  • 3
Георги Георгиев (ПП) оптимист: Рано е да се говори за нови избори, всички партии разбират, че трябва да има кабинет
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Рано е да се говори по темата за предсрочни избори. Всички партии осъзнаваме, че трябва да се състави правителство. Дали това ще стане чрез втория или третия мандат, не мога да кажа. Ние от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) правим всичко възможно да формираме правителство с втория мандат. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от ПП Георги Георгиев.

"Идеяата на акад. Денков е много добра и може би единствената възможност, за да се случи правителство с втория мандат. Към момента ГЕРБ декларират, че няма да подкрепят правителство на малцинството, но и те много добре осъзнават, че трябва да има правителство. Всичко ще се разбере по време на гласуването. Тогава ще разберем какво е намерението на ГЕРБ. Не искам да правя предварителни прогнози по тази тема. Рано е да се говори за персоналния състав на един бъдещ кабинет. Това правителство ще е с мандата на ПП и подкрепено от ДБ. За мен лично ще е нормално да има и политически фигури наред с експертите, защото така ще е ясно кой носи политическата отговорност", разкри Георгиев. 

Акад. Денков: Ако НС не подкрепи националните приоритети, връщаме мандата неизпълнен

"Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери плащанията на служебния регионален министър Шишков към строителните фирми на АМ "Хемус". Призовавам прокуратурата да разследва министър Шишков. Трябва да се проверят и плащанията за строежа на пътя Мездра - Ботевград. Решението на проблема със строежа на пътища и магистрали е да се прекратят обществените поръчки и да се започне на чисто. Плащания към строителните фирми трябва да има, но на база себестойността на свършената работа. Защото сега са платени 300 млн. лева за АМ "Хемус", а себестойността на строителството е около 150 млн. лева. Това е причината да призова отново прокуратурата да разследва министър Шишков дали не е ощетил държавния бюджет със 150 млн. лева", разкри депутатът от ПП. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1204 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тоя

2022.12.20 | 18:29

3
добре осребри предателството
Анонимен

2022.12.20 | 18:14

2
Само ПП Не разбират, че трябва да има редовен кабинет и ще си понесат наказанието за това от избирателите.

2022.12.20 | 17:53

1
Никога каунските изчадия -- шарлатаните във властта

Добави коментар

Водещи новини