Костурков от ПП: Ще търсим подкрепа законопроект по законопроект

  • 20 декември 2022 09:04

  • 640
  • 4
Костурков от ПП: Ще търсим подкрепа законопроект по законопроект
© БНТ

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" върви в посока съставяне на кабинет на малцинството с "Демократична България" като ще търси подкрепа от останалите парламентарно представени партии по конкретни политики. Това стана ясно от участието на Росен Костурков от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" в "Денят започва".

"Ние не търсим подкрепа от ГЕРБ, ДПС или когото и да е друг за самото правителство. Търсим подкрепа по определени политики, които сме разделили по области – Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген, еврозоната. И аз, като гледам програмите на всяка партия в парламента без "Възраждане", тези неща са заложени в тях. Вървим по посока кабинет на малцинството с "Демократична България", но не виждам проблем този кабинет с тези политики да бъдат подкрепени и от останалите партии", каза Костурков.

Константинова (ПП): Който гласува срещу антикорупционните закони, се страхува за себе си

Затова от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" ще използват дните преди връчването на втория мандат за разговори с останалите политически сили в търсене на обединение около важните за страната приоритети.

"Ние не очакваме директна подкрепа за правителство. Наясно сме, че като сме малцинство, във всеки момент може то да бъде свалено. Има риск да се окажем заложник да другите партии, но си заслужава, ако свършим всичката работа и се обединим около важните за хората неща", заяви той.

Все още не е обсъждан състав на проектакабинета "Денков". Според Росен Костурков, освен експерти, членовете на правителството трябва да са свързани с политиката, за да могат да носят политическа отговорност.

Именно липсата на политическа отговорност е провалила преговорите за кабинет в рамките на първия мандат на ГЕРБ-СДС, смята той.

"Двата месеца за първия мандат бяха пропилени в обвинения през медиите как всички останали партии пречат на ГЕРБ да осъществи диалога и да управлява. Но реално нямаше покана от самите тях тях. Получихме покани не от ГЕРБ, а от посредници, които не взимат решенията. Да извадиш качествен човек без политическо минало и гръб, с цялото ми уважение към г-н Габровски, и да кажем "Ще правим експертен кабинет", е нонсенс. Не може в парламентарна република да има експертен кабинет.", посочи той.

Според Росен Костурков ГЕРБ тласка страната към предсрочни парламентарни избори. Той заяви, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" не иска вот напролет и го смята вреден за България.

Радина Лазарова
640 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Смешник.

2022.12.20 | 13:35

4
Наивен ли си , глупав ли си или просто нахален?

2022.12.20 | 11:14

3
Наивници прости.
Мери

2022.12.20 | 11:06

2
ПП много, ултра нагли. ПП вън. Чужди подлоги.

2022.12.20 | 10:09

1
на челото му е изписано колко е проЗЪ

Добави коментар

Водещи новини