Проф. Огнян Герджиков: НДСВ се връща ударно в политиката

  • 19 декември 2022 20:14

  • 4183
  • 46
Проф. Огнян Герджиков: НДСВ се връща ударно в политиката
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Цяла Европа се отказа от машините, защо са отречени? Ние ли сме най-умни от цяла Европа, с най-малко стаж в демокрацията?”.

Това попита в предаването Твоят ден” по NOVA News бившият председател на 39-ото Народно събрание и бивш служебен премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то по повод промените в Изборния кодекс. Той препоръча да се търсят механизми за минимализиране на опасностите от фалшификация на изборните резултати, вместо да се търсят машини. „Нашата политическа болест е конфронтацията – всеки срещу всеки. Само партията на Стефан Янев я няма, защото е нова партия. Не ни достига коалиционна култура, тя е важна. Днес някой да мисли, че може да получи мнозинство – трябва да е голям фантаст”, обясни бившият служебен премиер.

Относно неодобрението на предложените кандидати за премиер, Герджиков смята: „Ако ще да дойде Нобелов лауреат, ако ще да бъдат най-качествените хора на планетата, те няма да бъдат подкрепени, защото политиката е такава”. Според него хората са отвратени от политиката и това е причина за ниската избирателна активност. „Толкова ниска избирателна активност, под 40%, ако следващите избори бъдат през март и НДСВ не се кандидатира, активността ще бъде 35%”, прогнозира Герджиков.

"Икономиката е в просперитетът на една нация. Това е задача номер едно. Още две области имат нужда от реформа. Това е образованието и здревеопзаването. Те са построени на грешен фундамент. Парите следват студента. Това означава, че всички висши учебни заведения нямат интерес да отпадат студенти. Всеки, който влезе, с малки изключения, излиза – ние пълним нашето стопанство с некачествени висши кадри. Ректори привикват преподаватели: „Защо толкова късате, значи – лошо преподавате”, обясни Герджиков. 

Проф. Огнян Герджиков обяви: НДСВ се завръща

„НДСВ се връща ударно в политиката – усети се вакуум. Политическите обекти в народното събрание не може да се формира мнозинство, служебните кабинети са повече от редовните – това е омагьосан кръг. Това даде импулс за една партия, която бе изпаднала в клинична смърт последните години, да се завърне на политическата сцена”.

По думите му Станимир Илчев е основната движеща сила, той е съпредседател на НДСВ. „От него научих и се ентусиазирах”, каза Герджиков. „Не мога да мисля само за себе си. Не че сме единствените в света, които попадат в такава политическа криза – Израел, Италия, Белгия бяха в подобна ситуация, но защо да повтаряме такъв лош опит”, обясни желанието си да се завърне в политиката Герджиков.

Той изтъкна заслугите на партията си за влизането на България както в НАТО, така и в ЕС. „Не че и други партии нямат заслуга, но основната е на нашата партия. И други са ни срещали и са ни казали: „По ваше време се работеше много по-спокойно”. Относно ролята на бившия цар и бивш премиер Симеон Сакскобургготски, по думите на Герджиков той се отдръпва. Самият Герджиков обаче, би могъл да се съгласи да бъде кандидат-депутат. „Това е усилие, но аз съм готов да го дам”, каза Герджиков.

„Ние не бяхме силни в изграждането на партията, нямахме човек като Цветан Цветанов, който изгради структурите на ГЕРБ. Ние нямахме опит, мен ме провокираха. Влязох насила в политиката”, обясни бившият служебен премиер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4183 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар

2022.12.20 | 07:04

46
Да вървят на маината си знаем ги и мишока цар и ВЕЛЧЕВИТЕ хотели и поразиите от тях, пак ли огладняха.
Просто човек

2022.12.20 | 07:00

45
А, не, благодаря... никакво НДСВ не искаме обратно!!
ИСТИНАТА

2022.12.20 | 06:55

44
А "БКП", КОГА????
????

2022.12.19 | 21:08

12
ПОМНИТЕ ли го ТОЗИ от СНИМКАТА?! Да, ТОЗИ е, ТОЗИ дето ни ОБЕЩА да РОВИ, но НИЩО НЕ ИЗРОВИ като ВОДАЧ на СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!???? А, ако беше тогава ИЗРОВИЛ, то България НЯМАШЕ ДНЕС да стигне до ТУК!!! А, ТОЙ тогава предпочете да ЗАМАЖЕ, ПРИКРИЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА и КРАЖБИТЕ, и ДНЕС сме ТУК!!! ДНЕС ПАК се готви да РОВИ, да ни ПОМАГА!!!???? Ще го ДОПУСНЕМ ли БЪЛГАРИ???? НАРОДЕ????

2022.12.20 | 06:51

43
Вижте го само, ПРАСЕНЦЕ, липсва му само КЕРЕМИДКАТА!?
Кочо

2022.12.20 | 05:44

42
И тоя ли огладня?
Асен

2022.12.19 | 22:28

32
Какво бръщолеви тоя зеленчук! Напълно е откачил. Вечче са за връзване всичките откачалари там.
ДА ДА

2022.12.20 | 05:16

41
Огладнял е професора...............
⛔➖⛔✌️Здpaвkа Kaнaзиpeвa✌️

2022.12.20 | 01:59

38
☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Нoвият kaндидaт-миниcтъp-пpeдсeдaтeл Измaмниk-Гaбpoвckи e гнycнa Бoko-Myтpa oт TИM: tiny.cc/6sz1vz ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz ➤Koльo Kитaeцa: Жив ли e Илия Пaвлoв? Жив ли e Мeтo Илиeнckия? Koй e Axмeд Дoгaн?: tiny.cc/8f52vz ❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz
МАДАР ФАКАР

2022.12.20 | 05:14

40
АМИН !
XA XA XA

2022.12.20 | 05:14

39
НЯМАТЕ ШАНС ГЕРЖИК !!
Майтапчи Йово

2022.12.20 | 01:01

37
Мечтател:)))!
Нико

2022.12.20 | 00:05

36
Долен боклук! За нищо не ставате, пумияри!

Добави коментар

Водещи новини