Рашидов се срещна с председателя на Великото национално събрание на Турция

  • 19 декември 2022 11:01

  • 503
  • 3
Рашидов се срещна с председателя на Великото национално събрание на Турция
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко беше посрещнат от председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп. В момента двамата председатели провеждат среща на четири очи в сградата на турския парламент. 

След срещата си председателите на парламентите на България и Турция ще дадат началото на пленарните разговори между народните представители от двете страни.

В състава на българската делегация са председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председателят на ПГ „Български възход“ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ „Продължаваме промяната“), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „Възраждане“).

Председателят на парламента положи венец в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк

Последвайте канала на

Владимир Василев
503 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.12.19 | 13:20

3
Ако и ние,турците по сайтовете започваме по адрес на българите обидни думи като -тяури,неверници,пашкулсикли и др.докъде ще ядокараме?????.В ТУРЦИЯ ЗА ДУМАТА ПРОСТАЦИ ИЗРЕЧЕНИ ОТ КМЕТА НА ДВАДЕСЕТ МИЛИОННИЯТ ИСТАНБУЛ ПО АДРЕС НА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ГО ВКАЕРВАТ ЗА ДВЕГОДИНИ И ПОЛОВИНА В ПАНДИЗА
Изрод

2022.12.19 | 12:51

2
Ей , Мултак ..... Срам и позор за България ,бе кажи на турците за титлата си Главен Мултак

2022.12.19 | 11:28

1
Че пък защо ще се връщаш обратно в родината ни бе, Мултако с феса! Я си остани там, където сиа!

Добави коментар

Водещи новини