Председателят на парламента положи венец в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк

  • 19 декември 2022 10:24

  • 1852
  • 0
Председателят на парламента положи венец в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк
© Народно събрание
Слушай новината Слушай новината

„Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на съвременна Турция!”. Това написа председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в официалната книга в мавзолея в Анкара на Мустафа Кемал Ататюрк, съобщиха от пресцентъра на парламента. 

Председателят на парламента, който е на официално посещение в Турция, положи венец в мавзолея на Ататюрк -  основател и първи президент на Република Турция.

В церемонията участваха и членовете на българската парламентарна делегация.

По-късно днес председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще има среща на „четири очи“ с председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп. След нея председателите на парламентите на България и Турция ще дадат началото на пленарните разговори между народните представители от двете страни.

Вежди Рашидов е на посещение в Турция

Предвижда се председателят на Народното събрание да поднесе цветя на Паметника на жертвите на опита за преврат на 15 юли 2016 г. в обособената за това зона в сградата на Великото национално събрание.

В състава на делегацията са председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председателят на ПГ „Български възход“ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ  „Продължаваме промяната“), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „Възраждане“).

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини