Доц. Даниел Смилов: Няма стабилно управление, защото ГЕРБ не може да реши лидерския си проблем

  • 19 декември 2022 09:16

  • 1657
  • 10
Доц. Даниел Смилов: Няма стабилно управление, защото ГЕРБ не може да реши лидерския си проблем
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Това Народно събрание има едно мнозинство - хартиеното. Неслучайно всички възлагат надежди на третия мандат, където това мнозинство би могло да се реализира. Да речем около "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но", и тогава ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в биха могли да сформират някакво правителство". 

Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" доц. Даниел Смилов - специалист по сравнително конституционно право и програмен директор на Центъра за либерални стратегии. 

"Но фактът е, че когато това мнозинство го има, то функционира. Ако ПП и ДБ успеят да предложат някакво правителство, аз съм съгласен, че има смисъл в това, защото то ще подчертае някаква политическа алтернатива. Но то винаги ще бъде изложено на гласувания от това мнозинство, което съществува и което се е утвърдило и се е доказало. Смисълът на ПП и ДБ е да подчертаят каква е алтернативата. Аз не мисля, че има някаква сериозна вероятност тяхно правителство да бъде подкрепено. Ако говорим теоретично дали ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в имаше някакъв шанс да опитат сериозно да говорят с ПП и ДБ, този разговор трябваше да е концентриран  върху правосъдна реформа, корупцията. Но виждаме, че през цялато време ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бягат от тази тема. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в разчитат, че след още едни избори на хората толкова ще им е писнало от всякаква промяна, че ще се върнат към тяхната нормализация", каза той.

Николай Василев: Добре е да няма бюджет, а да се удължи действието на настоящия

"Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в наистина са узрели, че това наистина се превръща в пречка... Това е проблемът в последните две години. Затова няма на практика стабилно управление, защото ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не могат да решат лидерския си проблем", смята Смилов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1657 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.12.19 | 15:12

10
Този до цент ли, до стотинка ли обира Българите не знам, ама никакъв го няма в мисленето. Най-напред да си оправи титлите да знаем какво и по колко взима на бръщолевене по медиите.

2022.12.19 | 10:46

9
Смилов, борбата с корупцията преминава и през ПП. Кога ще започнете да говорите за далаверите на Петков и Василев?Докато партията на Борисов е първа на изборите, нямате, аманикакво права да говорите там за проблем. Той, пробемът е във вас.Погледнете напрмер тоталитарните методи на Атанасов. Там напускат хора. Не е ли проблем?Хайде стига с облъчванетои прикрития фашизъм.
ГЛАВИТЕ

2022.12.19 | 10:01

8
ИЛИ ЩЕ ВИ РАЗЧЕКНА ОТ БОЙ! ПОМИЯРИ БЪЛГАРСКИ!
Доротея

2022.12.19 | 09:59

7
Ти си най голямото говно
млък

2022.12.19 | 09:58

6
либераленППедал ,наБоко само можеш да свириш на кавала му!!!!
ГЛАВАТА НА ТИК ВАТА

2022.12.19 | 09:58

5
НЕ Е ПРОБЛЕМ САМО НА ГЕРБ, А НА ЦЯЛАТА! ПРОКЛЕТА БЪЛГАРСКА ГЛУТНИЦА, ПОМИЯР СКА!

2022.12.19 | 09:50

4
няма и да има, докато бочко е главен касиер на опг - то, а там има мноооого милиони.
Емѝ...

2022.12.19 | 09:37

3
Какъв "лидерски проблем"? ОПГ ГРОБ нямат лидерски проблем, те имат проблем с това, че са за затвора, банда мутри.
И

2022.12.19 | 09:34

2
Я си помислете бързо след като този човек отговаря за либералните от коя партия е. Отговора е - от другия тротоар. И от другия тротоар вика как другите имат проблеми. "Гроздето е кисело"
я па я

2022.12.19 | 09:33

1
ти па не можеш да решиш АНАЛНИЯ си проблем

Добави коментар

Водещи новини