Явор Гечев: Надявам се парламентът да гласува правителство

  • 18 декември 2022 10:12

  • 549
  • 4
Явор Гечев: Надявам се парламентът да гласува правителство
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Земеделският министър Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. изрази надежда парламентът да излъчи правителство. В интервю за БНТ той посочи, че служебният кабинет се старае да държи държавата в добра кондиция и да я предаде на следващото правителство. Конституцията работи добре в кризисни варианти, държавата работи, посочи Гечев.

По думите на земеделския министър вече криза с дърва няма. До момента са доставени 153% повече, спрямо същия период на миналата година. Това не става за сметка на сечта, а за сметка на индустриалното производство, обясни той, като посочи, че дървата за хората в пострадалите села около Карлово са предоставени безплатно. Нарязани са безплатно и никой не е искал една стотинка. Появиха се хора, които злоупотребяват, има "тарикатщини", обясни още той.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прави редица проверки на храните, не само за вода в сирената. Опитваме се държавата да е навсякъде, посочи Гечев и уточни, че "държавата е на ГКПП "Капитан Андреево" и изпълнява задълженията си".

Министър Гечев: Вече работи втора лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево"

По-евтини аналози и повече промоции са все по-интересни за потребителите. Успяхме да успокоим инфлацията, каза министърът и заяви, че за част от увеличените цени не намира обяснения. А темата за данък добавена стойност (ДДС) трябва да се пипа внимателно. Той не се определя от правителството, а от парламента, допълни министърът.

Министерството е готово с мерките, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Те ще бъдат обявени в началото на следващата година, каза Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г..

Последвайте канала на

Росица Валентинова
549 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АЙДЕЕЕЕ.

2022.12.18 | 13:44

4
ПАЙДОС КОЙ ОТ ДЕКА СЕ Е ПРЪКНАЛ.

2022.12.18 | 13:41

3
лъже, иска да е министър до май
PaulaFox

2022.12.18 | 11:38

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Емѝ...

2022.12.18 | 10:18

1
тая крадлива банда опоска не само бюджета, а и първите милиарди от европа за "възстановяване и развитие" - всичко отиде по чекмеджетата вече при старите кypви на тиквата. да ви преседнат дано комисионните.

Добави коментар

Водещи новини