Външният министър: МВР на Северна Македония продължава с действия, които българските дружества в страната описват като репресивни

  • 15 декември 2022 19:02

  • 681
  • 0
Външният министър: МВР на Северна Македония продължава с действия, които българските дружества в страната описват като репресивни
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министерството на вътрешните работи на Северна Македония продължава с действия, които българските дружества в страната описват като репресивни. Това обясни служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, на пресконференция в сградата на ведомството, предаде БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

"Викат се хора на разпити, вместо да се търсят виновните", каза още Милков. По думите му няма резултат по търсене на виновни и наказани хора, "което създава чувство на безнаказаност и на атмосфера на страх в българите там".

Според него институциите на Северна Македония не се съобразяват с променената динамика в двустранните отношения и с ангажиментите, които страната е поела към Европейския съюз и България. Позитивният подход на двете външни министерства не се превръща в последователна политика нито дори в отделни положителни действия на което и да е друго ведомство на Северна Македония, смята министърът.

Външният ни министър в Скопие: Очакваме РСМ да осигури нормална среда за функционирането на българските културни клубове

Поискана е информация за хода на разследването на инцидентите срещу клубовете, които носят характерните белези на престъпления от омраза и следва да се третират като такива. В понеделник прокуратурата в Битоля съобщи, че и други лица ще бъдат разпитани по сигнала за разпространение на ксенофобия и расизъм, свързано с културния клуб "Иван Михайлов".

Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, отбеляза, че ротационното председателство на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа през следващата година се поема от Северна Македония. Той добави още, че в рамките на тази година стокообменът между България и Северна Македония ще надхвърли един млрд. лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини