Станислав Анастасов: ДПС ще разговаря за правителство и с тези, които лъжат по наш адрес и ни лепят етикети

  • 15 декември 2022 17:52

  • 1916
  • 6
Станислав Анастасов: ДПС ще разговаря за правителство и с тези, които лъжат по наш адрес и ни лепят етикети
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Основният ни мотив да подкрепим проектокабинета "Габровски" беше политическата криза, в която се намира България, икономическата криза, войната, която се води на няколкостотин километра от нас, както и това, че от ГЕРБ не предложиха чисто партийно правителство, а експертно. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен.

Това са плюсовете, но имаше и минуси. Политическата ситуация поставя нелека задача пред партиите и изисква доста опитност, национална отговорност, изисква да направят и големи компромиси. Един от миниусите беше, че ГЕРБ не положиха достатъчно усилия да съберат едно стабилно парламентарно мнозинство, заяви Анастасов.

Ситуацията изисква национално отговорните, системните партии да търсят поле на съгласие, програма и след това да предлагат приоритети. Зад едно правителство трябва да стои ясно парламентарно мнозинство. Решаването на проблемите на хората изисква решаването на проблема на проблемите – политическата криза. Ние направихме огромни компромиси със себе си, защото не беше изпълнено условието ни за диалог. Това трябва да служи за пример. Липсата на предвидимост и ясен мандат за изпълнението на политики ни носи негативи и навън, изглеждаме като нестабилна страна. Моментът е исторически. България има историческия шанс да излезе от всички кризи, които я затрупаха през последните години, посочи депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Надяваме се, че България не отива към избори, защото те няма да доведат до нищо добро. Българските граждани не искат избори, добави той, като коментира и номинацията на акад. Денков за премиер с втория на мандат на "Продължаваме промяната".

Както обявихме и за проф. Габровски, първо искаме да има диалог, да се наблегне на консистентното поведение – не днес да се говори едно, а утре – друго. Ние сме за върховенството на закона. Ако някой е направил грешки, нека да си ги признае и да вървим напред. България има опит с едни много успешни коалиционни правителства. ПП да не си мислят, че историята започва с тях. Нека прочетат историята - едно такова правителство ни вкара в НАТО, едно такова ни вкара в Европейския съюз. По време на тези две правителства жизненият ни стандарт се вдигна в пъти, отбеляза Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен.

Николай Денков ще е номинацията на "Продължаваме промяната" за премиер

Попитан дали ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще подкрепи правителство с мандата на ПП, той каза: "На този въпрос не може да се отговори с "да" или "не". Трябва диалог, трябват национални приоритети. Важното е какъв тип политика политика ще прави акад. Денков, дали ще се отрече от модела на ГЕРБ и ще трасираме един нов път в политиката, дали ще има диалог за приоритети, а не за личности".

Има елементи в ПП, които са трудни за диалог – те нямат проблем да нарушават Конституцията, да си служат с лъжи, да битовизират политиката. Дотук има само минуси, но да видим утре какво ще говорим. Защото българите искат да има правителство и да се говори за национални приоритети. Ситуацията изисква брутални компромиси. Такъв компромис беше да подкрепим правителство на ГЕРБ, след като никога не сме го правили, заяви депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

В третия мандат бащите на българската Конституция са предвидили повече гъвкавост. От чисто конституционна гледна точка там има повече възможности, посочи той.

Българските граждани и външните партньори чакат редовно правителство. Тук отговорността е наша – на системните партии, да започнем да решаваме проблемите им. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще разговаря с всички, включително и с онези, които си позволяват да лъжат по наш адрес и да ни лепят етикети, защото хората искат да имат правителство, каза още Анастасов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1916 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Емѝ...

2022.12.15 | 18:16

1
"от ГЕРБ не предложиха чисто партийно правителство, а експертно" - какво "експертно" имаше в кабинет от неграмотни герберастки кал.инки, проститутки за по една кандидатура за премиер и неграмотни нищожества без биография?
Касиер

2022.12.18 | 17:42

6
Да ти го сложа в устичката

2022.12.15 | 20:42

5
Вече няма мутри" ..Сега има Мафия!
чъки

2022.12.15 | 18:44

4
ей резак майка ти да е ба
!!!

2022.12.15 | 18:26

3
Българи, мазното нищожество на снимката е новият Данчо Киряк Стефчов Ментата! Ибрикчия на сарайското чудовище!
!!!

2022.12.15 | 18:26

2
Българи, мазното нищожество на снимката е новият Данчо Киряк Стефчов Ментата! Ибрикчия на сарайското чудовище!

Добави коментар

Водещи новини