Иван Иванов (БСП): Несериозно е ПП да поставят условия за кабинет

  • 14 декември 2022 21:11

  • 940
  • 6
Иван Иванов (БСП): Несериозно е ПП  да поставят условия за кабинет
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

В писмото на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" до партиите виждаме приоритет, които в определена степен се покриват с това, което ние виждаме като необходимост за развитие на държавата, но е крайно несериозно да се поставят такива условия. С ултиматуми не може да се разговаря. Тяхната позиция е доста непоследователна. Това заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Иван Иванов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е обаче е проявила последователна политическа позиция, гласувайки "против" проектокабинета на проф. Николай Габровски.

"Адмирации за професионализма на проф. Габровски, но мандатът на ГЕРБ за нас беше непреодолима бариера", подчерта депутатът. 

Нинова категорична: Ще гласуваме "против" ветото на президента

В ефира на Bulgaria ON AIR Иванов отново припомни, че промените в Изборния кодекс не означават отпадане на машините, а повече възможности за избор от страна на гражданите. 

"Считаме, че една от причините за ниската избирателна активност е невъзможността на част от избирателите да упражнят правото си на глас", констатира той.

Според Иванов не всички възможности за редовен кабинет са загубени, тъй като все още има надежда такъв да бъде сформират с втория или третия мандат. 

"Много зависи от хората, които ще се опитат да ги реализират - в първия случай е в ръцете на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" и начина, по който ще комуникират с партиите, а във втория - в ръцете на президента. Третият мандат очевидно е ключов", каза още той.

Гостът на пропусна на коментира и изключването на Явор Божанков от гражданската квота на левицата.

"Вероятно такова е било неговото желание. Следващите му изказвания бяха, че е приключил с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е", лаконичен бе той. 

Иванов обобщи, че хората и икономиката следва да бъдат на първо място, заради което е наложително да бъде приет Бюджет 2023.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
940 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
????

2022.12.15 | 07:37

6
"Другарю" Иванов, ВЯРНО ли е, УРАВНЕНИЕТО: "БСП" = "бсп" +"дпс" +ОПГ"герб"-КОАЛИЦИЯ "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ"????
КАР ЗА ГЕРБ

2022.12.15 | 06:46

5
УЙ ЗА БСП !!
Анонимен

2022.12.14 | 21:28

1
ПП са палячовци които отпадат от следващия парламент.
ЕБИСИ

2022.12.15 | 06:46

4
МАЙКАТА !

2022.12.15 | 01:42

3
Иване същият боклук излезнахте като герб.
Име

2022.12.14 | 22:50

2
По даси върви на майнатаси долни лешояди

Добави коментар

Водещи новини