Нинова категорична: Ще гласуваме "против" ветото на президента

  • 14 декември 2022 15:05

  • 687
  • 1
Нинова категорична: Ще гласуваме "против" ветото на президента
© БСП

Принципите в политиката победиха. Нашата позиция е отдавна, тя е принципна и последователна, така че с нищо не изненадваме. Така лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира неприетия състав на кабинет с първия мандат в кулоарите на парламента. 

Нека първо изчакаме и да видим какво ще направят “Продължаваме промяната“ с втория мандат, защото първата заявка беше, че няма да предлагат кабинет, втората – че ще е кабинет на малцинството, третата – не знаем какво. Така че нека да получат мандата, да заявят какво ще правят, и ако ни поканят на разговори, ще се отзовем“, обясни Нинова. 

Във връзка с третия мандат лидерът на социалистите посочи: „Чак когато се връчи, на когото се връчи и обяви какво ще прави, тогава ще се съберем и ще решим. Не бягаме пред вятъра“, коментира тя.

Гьоков: Един политически кабинет носи по-голяма отговорност, отколкото един експертен

По отношение наложеното вето от президента върху промените в Изборния кодекс Нинова заяви: „Няма да променим позицията си и ще гласуваме против ветото и в подкрепа на приетия Изборен кодекс така, както беше и досега. Запознахме се с мотивите. Не ги приемаме, не звучат сериозно. Като например, че не трябва да се дава възможност за право на избор на българските граждани как да гласуват. Правото било само за кого да гласуват. Ние сме за свободата на избора“.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
687 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.14 | 16:54

1
Оставка бе, Нинова... Оставка!!!

Добави коментар

Водещи новини