Андрей Гюров (ПП): Ще подкрепим ветото на президента, вече виждаме възможност за втория мандат

  • 14 декември 2022 14:27

  • 813
  • 5
Андрей Гюров (ПП): Ще подкрепим ветото на президента, вече виждаме възможност за втория мандат
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Ветото на президента адресира проблемите, които ние видяхме в Изборния кодекс: от една страна неравнопоставеност между машиното гласуване и хартията, от друга страна - липса на гаранции за това, че вотът ще бъде отчетен правилно. Ще подкрепим това вето. Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

"Това е добър знак и дава възможност на нашата парламентарна група и останалите парламентарни сили да отворим дискусията как могат да бъдат преодолени пречките пред реализацията на втория мандат. Изборният кодекс беше един от проблемите. Сега виждаме възможност да бъде преодолян, например със съставяне на временна комисия, която да изготви конкретни решения", добави той.

Атанасова (ГЕРБ) коментира ветото на президента Радев върху Изборния кодекс

Гюров призова партиите да мислят в тази посока. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
813 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Стамболов

2023.04.27 | 14:07

5
След 5 неуспешни опита за съставяне на редовно правителство, търпението на избирателите е изчерпано. Патовата ситуация няма да се промени, а България все повече затъва. НС трябва да приеме ключови за страната закони. Така че трябва да се подхожда отговорно и прагматично и задължително да се излъчи правителство с ясна програма за действие !
Стамболов

2023.04.27 | 14:06

4
След 5 неуспешни опита за съставяне на редовно правителство, търпението на избирателите е изчерпано. Оативата ситуация няма да се промени, а България все повече затъва. НС трябва да приеме ключови за страната закони. Така че трябва да се подхожда отговорно и прагматично и задължително да се излъчи правителство с ясна програма за действие !

2022.12.14 | 15:05

3
Единственото,което трябва да видите,заедно с Радев е Затвор.
Мисъл

2022.12.14 | 15:02

2
Промяната на Пола иска да продължава,но няма да стане.

2022.12.14 | 14:39

1
Гюров, легализирали дипломата си? Кога ще я видим.

Добави коментар

Водещи новини