От "Български възход" намират за справедливо ветото върху промените в Изборния кодекс

  • 14 декември 2022 14:03

  • 377
  • 1
© Novini.bg

За нас не е изненада, че президентът наложи вето върху промените в Изборния кодекс. В нарушение на правилника бяха вкарани множество промени в посока връщане на смесеното гласуване и превръщането на машините в принтери. Налице е един вид справедливост и последователност от страна на президентската институция. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" Александър Николов.

,,В рамките на този парламент, при условие че нямаме излъчен работещ кабинет и парламентарно мнозинство, не е време за промени в Изборния кодекс. Промените в Изборния кодекс бяха предложени и приети между първо и второ четене при множество нарушения на процедурните правила'', допълни той.

Румен Радев наложи вето върху част от промените в Изборния кодекс

Според него машинното гласуване е доказало, че работи и че в най-голяма степен гарантира честността на вота.

Връщането към смесеното гласуване и хартиената бюлетина не просто не гарантира честния вот, а връща порочни практики от последните години, посочи още Николов.

По думите му приоритетите на държавата трябва да са други, а не промените в изборното законодателство.

Последвайте канала на

Владимир Василев
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 14:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини