Парламентът удължи работното си време

  • 14 декември 2022 13:56

  • 742
  • 1
Парламентът удължи работното си време
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентът удължи заседанието си до приключване на точка 10 от дневния ред - ратификация на рамковото споразумение относно изпълнението на Втория швейцарски принос към избрани държави членки на Европейския съюз за намаляване на икономическите и социалните различия. В момента депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за обществените поръчки, които са пета точка от програмата.

Предложението за удължаване на работното време беше направено от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя посочи, че на председателски съвет са постигнали такава договорка, защото остават само няколко заседания до края на годината, а има огромен обем от работа, която Народното събрание трябва да свърши.

Коста Стоянов от "Възраждане" направи обратно процедурно предложение с аргумента, че днес има комисии, на които предстои да се гледат важни законопроекти, един от които е Законът за устройство на територията.

Първият мандат се провали: депутатите не подкрепиха Габровски за премиер

И при прегласуването предложението за удължаване на работното време беше прието със 127 гласа "за", 31 "против" и 4 "въздържал се".

В дневния ред за днес е първото четене на Законопроекти за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, както и на изменения в Закона за предучилищното и училищното образование. Депутатите трябва да разгледат и на второ четене промени в Закона за висшето образование, както и две ратификации на международни документи, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 14:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини