Николай Павлов атакува Кирил Петков за азерския газ

  • 14 декември 2022 11:32

  • 1993
  • 2
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Преди една година господин Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и кръг хора, провъзгласили се за експерти, създадоха лъжа – че сме ограничили азерския газ. Това беше с цел да бъда отстранен от длъжността си и да влезнат посредниците. Не беше достатъчно само аз да бъда освободен – освободен беше и доц. Иван Иванов от КЕВР. Това заяви Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е, кандидат за министър на енергетиката в проектокабинета, предложен от проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996.

„Вкарването на посредниците беше невъзможно без да бъдем отстранени ръководството на „Булгаргаз“ и КЕВР“, категоричен е той.

„Както се видя за няколко месеца, посредниците заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския потребител. Сега и те, и техните политически покровители треперят, защото ще бъдат разобличени, ще им бъде потърсена сметка, и ги е страх. Трябва да знаят обаче, че истината винаги излиза наяве. След нашето остраняване „Булгаргаз“ натрупа огромни загуби – сега са около1,2 млрд. лева. Пазарът беше разбит. Това подрони авторитетът на българската държава пред съюзниците и партньорите ни“, допълни още Павлов.

Според него никой не иска слаб съюзник, никой не иска безпомощен съюзник, а „Булгаргаз“ е бил гръбнакът на българската икономика.

Кирил Петков пита кой предложи Николай Павлов за министър

„Истината за азерския газ – ние предотвратихме плащането на неустойки, спасихме договора. Той беше спасен от ръководството на „Булгаргаз“, от ръководството на българския енергиен холдинг. Защото газовата връзка беше непостроена. Какво се случи обаче – господин Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Вие от тази трибуна, на 4 май, дадохте дума, че газопроводът ще бъде построен и България ще получава азерския газ в пълни количества на договорна цена. Какво се случи? Нито беше построен газопроводът на 1 юли, нито България получаваше количествата на договорната цена. Напротив – с този анекс, който се подписва, вие не договорихте нито един киловатчас повече от това, което ние договорихме на договорната цена“, каза още той.

По думите му двете трети, които са ги получили от азерите, ги получиха на 4 пъти по-висока цена. „Моята визитка се вижда на страницата на „Булгаргаз“. 95% пазарът го държаше „Булгаргаз“, каза още той.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ отговори на обвиненията му: „Анексът, който той беше подписал, се отказа от две трети от количеството на евтиния азерски газ, в полза на „Газпром“. Не само това – с аргумента, че този газ не можел да тече по никоя друга тръба, освен по новата гръцка връзка, която още не е изградена. За съжаление обаче, на 1 юли, този довод беше сгромолясан. Когато азерската компания прекара цялото количество през съществуващата тръба на Неа Месемврия. Това значи, че скогато е подписвал този договор, е занел, че може да мине прлез тази тръба, но е избрал да премине през „Газпром“.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1993 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 13:23

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.14 | 11:59

1
Киро Крадеца в пандиза

Добави коментар

Водещи новини