Нинова: Ще продължим борбата с паралелната държава на ГЕРБ

  • 14 декември 2022 10:20

  • 629
  • 15
© Народно събрание

Няма да подкрепим правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с министър-председател проф. Габровски. Това решение взе Националният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на 8 октомври. То не е конюнктурно, персонално, а принципно, последователно, отстоявано години наред, каза председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Корнелия Нинова в дебата преди гласуването на проектокабинета, предложен от кандидат-премиера на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996.

Още през 2018 г. нарекох този модел паралелна държава – тя представлява неуважение към институциите, към разделението на властите, задкулисно вземане на решения в интерес на малцина и задълбочаване на неравенствата и корупцията. Паралелната държава няма цвят, тя може да е присъща на всяка партия и на всяко правителство, заяви Нинова.

Вчера с изненада чухме как председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов да казва, че има поносимост между Румен Радев и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Дали тази дума не е слаба? Дали този модел на управление не се приспособява към всяка нова власт, към всеки силен на деня? Изправени сме пред загуба на парламентарната демокрация. За нас решаването на тази криза минава през изчистването на всички партии от политическите им зависимости, посочи социалистката.

Освен пред това предизвикателство, сме изправени пред множеството кризи и отпреди войната – икономическа, социална, демографска. Ние си даваме сметка колко е голяма отговорността да бъде съставено правителство в името на това станем достойни европейски членове, да преведем България през кризите, ние сме отговорни хора. Според нас имаме две задачи и две възможности. Първата – да продължим борбата с модела на управление, наречен от нас отдавна паралелна държава. Втората задача е да преведем България пред кризите отговорно и с мисъл за хората. За това нещо има две възможности – ние ги виждаме във втория или третия мандат. Не приемаме думите, че само първият мандат е възможност за осигуряване на просперитет на България. Категорично няма да подкрепим предложението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за кабинет. Очакваме втория и третия мандат за търсене на възможност за продължаване на борбата с модела на паралелната държава, за социална справедливост и превеждане на България през кризите надпартиен, за национален интерес, но в името на тези две цели, които посочих, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Парламентът започна с кворум от 228 народни представители

Това, че мандатът е на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е единственият ви аргумент да не подкрепите това правителство, е притеснително, репликира я Тома Биков от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Според мен това означава, че априори отхвърляте каквато и да е подкрепа на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на при евентуален втори или трети мандат, коментира той. Няма да дадем подкрепа на никого, ако тя не бъде поискана публично със серия от аргументи, посочи Биков.

Даниел Митов от ГЕРБ-СДС репликира Нинова, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са издигнали и преизбрали президента и сега изведнъж са се сетили, че "той управлява еднолично през служебни кабинети непрекъснато". "Вторият мандат отива при "Продължаваме промяната", които преди няколко дни ви нарекоха статукво. Статукво ли сте, г-жо Нинова", попита още той.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за отговори на Митов, че решенията са принципни, а не "интуиту персоне", т.е. с оглед на личността. Тя призова да се стъпи на принципи при съставянето на правителство и добави, че левицата е готова за този разговор. Кой каквито ще етикети да лепи на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, коментира още Нинова. Живеем в демокрация и всеки има право да оценява другия, най-важното е как ще ни оценяват хората, посочи тя. Според това какви решения ще вземем ще ни оценяват всеки поотделно и всяка партия поотделно, заяви Нинова.

Изключеният от парламентарната група на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Явор Божанков също коментира, че този кабинет не може да бъде подкрепен, въпреки положените усилия и добрите качества на някои от предложените министри. Несъмнено България има нужда от редовно правителство, но се премълчава един голям проблем - в стаята има слон, вносителят на този кабинет не желае да говори за него, каза той. По думите му самият факт, че те трябва да се скрият зад някого, че трябва да предложат кабинет, от който трябва да се дистанцират, че трябва да кажат, че той сам е селектирал себе си, е една романтична история, на която никой не вярва. Зад този факт се крие истинският проблем - първата политическа сила не може да състави правителство, защото няма парламентарна и обществена подкрепа, коментира Божанков.  

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
629 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 13:26

15
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.14 | 12:02

14
за Бойко Борисов НИЩО не се доказа от всичките лай..на които се изсипаха върху него...обаче за комунистите Кирчо и Асен има доказателства за грабеж в Родината ни!
Гост

2022.12.14 | 11:38

13
Проста долна крадлива комуниска
Гост

2022.12.14 | 11:38

12
Проста долна крадлива комуниска
Гост

2022.12.14 | 11:38

11
Проста долна крадлива комуниска
Гост

2022.12.14 | 11:38

10
Проста долна крадлива комуниска
Гост

2022.12.14 | 11:38

9
Проста долна крадлива комуниска
Гост

2022.12.14 | 11:38

8
Проста долна крадлива комуниска
Гост

2022.12.14 | 11:38

7
Проста долна крадлива комуниска
Гост

2022.12.14 | 11:38

6
Проста долна крадлива комуниска

Добави коментар

Водещи новини