Гюров: Предлага ни се кабинет, който лъха на нафталин от тройната коалиция и от резервната скамейка на ГЕРБ

  • 14 декември 2022 09:53

  • 809
  • 9
© Novini.bg

Преди една година правителството на „промяната“ се закле в тази зала. Правителство, което бе сформирано, за да създава мечти и надежди. Месеци наред работихме във време на криза, въпреки липсата на градивна опозиция. Вие от ГЕРБ и ДПС свалихте това правителство във време на война и политическа криза. Това заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Андрей Гюров от парламентарната трибуна. 

На 2 октомври половин милион български граждани гласуваха доверие на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“, защото знаеха, че няма да се коалираме, с ГЕРБ. Ние обещахме да разградим модела ГЕРБ – ДПС, защотото обичаме България. Ние днес няма да подкрепим предложения кабинет. Изминаха два месеца от изборите, време в което гражданите очакваха парламентът и служебният кабинет да поемат отговорност. В многочасови заседания парламентът се занимаваше активно за връщане на хартиената бюлетина. Днес вие ни предлагате правителство, което не може да носи политическа отговорност, предлага ни се експертен кабинет, но няма как да нямаме съмнения. Всеки кабинет е политически, защото трябва да бъде издигнат и подкрепен от политически фигури. Българският опит с експертни кабинети е горчив. Те са се появявали във време на нестабилност, обясни още Гюров. 

Днес вие ни предлагате правителство, което не изпълнява и второто важно условие – не може да взима свободни решения. То е параван, зад който се крият партийни интереси. Готови сме да подкрепяме отделни политики, които смятаме за важни за страната и гражданите. Точно затова смятаме, че седемте политики, които предлагате са копирани от нашите. Голямата задача на този проектокабинет са местните избори, за да може статуквото да запази феодалните си владения, отбеляза председателят на ПГ на ПП. 

Само преди година „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ се появи като нова надежда. Скоро след това станахме свидели на задкулисието отвръща на удара. Ние сме убедени, че завръщането на „Промяната“ предстои, завърши изказването си Гюров. 

НА ЖИВО: Парламентът започна с кворум от 228 народни представители

За пореден път, когато има тежък мач, Бойко Борисов отказва да излезе на терена, коментира Гюров. 

Според него проектокабинетът лъха на нафталин от тройната коалиция и от резервната скамейка на ГЕРБ.

В реплика на Гюров, Тома Биков от ГЕРБ определи предложените министри в прокетокабинета "Габровски" като експерти и доказали се професионалисти.

Да го говорите точно вие, нека си припомним вашия кабинет, а сега няма хора, които продават на дребно, няма шарлатани, не са самодейци като министрите на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". Вие сте нашият основен политически опонент, защото нямаме нищо общо с вас, не искаме да имаме и няма да имаме нищо общо с вас, добави Биков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
809 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 13:27

9
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.14 | 12:01

8
за Бойко Борисов НИЩО не се доказа от всичките лай..на които се изсипаха върху него...обаче за комунистите Кирчо и Асен има доказателства за грабеж в Родината ни!

2022.12.14 | 11:56

7
Пееерас от Подмяната
Ауууу

2022.12.14 | 11:42

6
Гяуров,аре улево,бе отпадък !
Лили

2022.12.14 | 10:55

5
ГЮРОВ, в следващия парламент си на политическото бунище.

2022.12.14 | 10:35

4
ОТ ИНВАЛИДНАТА СКАМЕЙКА НА ГЕРБ, МЕСИ ГОВНА ЗАМЕСИ
xgn

2022.12.14 | 10:06

1
Най-тъпоглавия педера3 след Кокорчо е този г-н Гюров!! Най-педалската партийка е ПП (порочни педера3и), а след тях са "иЗсраждане"-там е известният лапач на руски чурки и лизач на Путлерски гЪзове- Коце Копейката!!!
естет

2022.12.14 | 10:28

3
явно дирника ти е отпран от руски чурки, тюфлек

2022.12.14 | 10:18

2
Помиярите от Подмяната вън от Родината

Добави коментар

Водещи новини