Габровски пред НС: Нека любовта към България надделее

  • 14 декември 2022 09:15

  • 3681
  • 28
© Булфото

Пленарният ден започна с кворум от 228 регистрирани народни представители точно в 9 часа преди биенето на първия звънец. 

След приемане на дневния ред на седмицата, Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи по време на дебатите в зала да влязат кандидат премиерът Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 и министрите в прокетокабинета му. Предложението беше прието с 230 гласа "за". 

От парламентарната трибуна кандидатът за премиер проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 представи седемте приоритета и политики, които ще води прокетокабинетът. Той представи и персоналния състав на Министерски съвет. 

Ключов ден в парламента: Депутатите гласуват проектокабинета "Габровски"

България е пред пропаст и по кой път ще поеме зависи от нас. дали ще поемем по пътя на отговорността, разума и волята за преодоляване на надвисналата катастрофа с общи усилия. Или ще останем затворени в лоното на популизма, конфронтацията и тяснопартийни интереси. Моето желание бе да се откъснем от тяснопартийното, от конфронтацията, да се премине към експертното, прагматичното, професионалното. Такъв е и кабинетът, който ви представих - от хора, които са професионалисти без ярка партийна оцветка, с опит на всички нива в администрацията, готови да заработят ефективно и пълноценно още от първия ден, заяви Габрвски. 

България има нужда от такова работещо правителство, България има нужда от работещ кабинет, това е най-сигурната антикризисна мярка, това е най-сигурната антиинфлационна стъпка, това е единственият начин да продължим по пътя към Шенген и Еврозоната, това е единственият начин България да остане пълноценен и достоен член на европейското семейство, заяви кандидат-премиерът. Според него твърденията за съставяне на правителство със следващ мандат са подвеждащи и спекулативни. Най-голям шанс имаме днес, тук и сега, и ако го пропуснем, ще останем в ръцете на случайността и задкулисните договорки, оставаме в ръцете на посветената на предизборна реторика 2023 г. - избори след избори, след избори. вместо да се борим с дълговата и икономическа криза, с кризата в сигурността, с кризата на ценности и дори с кризата на геополитическата ориентация, "ще се хвърлим в пропастта" на поредица от извънредни парламентарни избори. Това ли искаме за България, това ли искаме за децата си, обърна се към народните предсатвители проф. Габровски. 

Номинираният за премиер от ГЕРБ - СДС разказа на депутатите притча: Две жени твърдели, че са майка на едно дете. Отишли при цар Соломон, който като ги изслушал, също не намерил доказателства. Тогава той предложил да разсекат детето на две, за да може всяка майка да получи по половина от него. Тогава истинската майка казала: Не, нека го вземе другата.

Нека любовта към България надделее. Нека запазим родината си. Нека заедно преодолеем бедата, в която сме изпаднали. Да живее България, отбеляза проф. Габровски. 

Силно съм обезпокоен от това, което виждам. Имам чувството, че сме в предизборна кампания. Започнаха да валят лозунги, които сме слушали година и половина о ще продължим да слушаме. Това каза преди гласуването проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996

Аз не разбрах какво против имате тези 7 точки. Твърденията, че няма конкретика също смятам за неоснователно. Какво неконкретно има, че трябва да се гласува бюджет и че преди седмица бяхме отхвърлени за Шенген. Какво неконкретно има, че нашия евроатлантически път са поставени на изпитания. Поради това аз не мога да приема аргумента, че няма конкретика. Всички тези неща са добре за България. Всички се съгласиха, че няма как да се върви по този път ако нямаме работещо правителство. Всички са съгласни да го подкрепят, но няма да подкрепят правителство. Това е една реторика, която на мен като гражданин ми омръзва, каза още кандидатът за премиер. 

Бяха отправени и реплики по отношение на състава на правителство. Тук ясно се вижда свободната ми воля. Опита ми да се се обърна към всички като обединения всички под общ знаменател – професионализъм. Имаме добра програма, имаме хората, притиснати сме от времето и въпреки това сме против състава на Министерски съвет. Усещам, че съм се провалил, защото исках да стане обединение между политическите сили по отношение на посочените точки и предложените министри. Това, което ни предстои следващата година е различно. Ако нямаме правителство ще губим пари по ПВУ, по европейски програми, най-вероятно няма да влезе в Еврозоната, добави Габровски. 

Отново ви моля – обърнете се към разума си, обърнете се към спокойствието си и подкрепете този кабинет, обърна се към народните представители проф. Габровски.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3681 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2022.12.15 | 20:08

28
"Драги ми гербери а ЗАЩО ПАК НИЩО за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, "Белене", "ДЖУДЖЕТАТА", "Лукойл", Капитан Андреево,......................, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ???? ТАМ, ТАМ, ТАМ е ЗАРОВЕН КЛЮЧЪТ към ШЕНГЕН!!! Така ли е "Госпожо-другарко" Нинова?!?!?!
PaulaFox

2022.12.14 | 13:32

27
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.14 | 12:01

25
за Бойко Борисов НИЩО не се доказа от всичките лай..на които се изсипаха върху него...обаче за комунистите Кирчо и Асен има доказателства за грабеж в Родината ни!
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.12.14 | 12:20

26
НЕ РЕВИ, КУPBO. СКРИХА ГО ОТ КОЗЯК ЗАРАДИ СИТУАЦИИ КАТО ТАЗИ. ГЕЙБЕРСКО-ДЕПЕСАРСКОТО ОПГ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ БЪДЕ УHИЩОЖEHO.

2022.12.14 | 12:00

24
за Бойко Борисов НИЩО не се доказа от всичките лай..на които се изсипаха върху него...обаче за комунистите Кирчо и Асен има доказателства за грабеж в Родината ни!

2022.12.14 | 12:00

23
за Бойко Борисов НИЩО не се доказа от всичките лай..на които се изсипаха върху него...обаче за комунистите Кирчо и Асен има доказателства за грабеж в Родината ни!
Никакъв парламент...сзжцаж

2022.12.14 | 09:55

5
Трябва ни изкуствен интелект да е начело на държавата. Изкуствения интелект не знае що е корупция.
дали

2022.12.14 | 11:59

22
Ще крадне ток...
Воъв

2022.12.14 | 10:14

9
Революционерите е трябвало да избиват предателите вместо да се опитват да ги освобождават и да бъдат предавати от същите!Сега щахме да сме една единна 2 милионна държава!!

2022.12.14 | 11:58

21
Скоро ще сме и по-малко...

2022.12.14 | 10:39

11
ЛЮБОВТА КЪМ БЪЛГАРИЯ НАДДЕЛЯВА И ЗАТОВА ГЕРБ СИ ЗАМИНАВА.

2022.12.14 | 11:54

20
Помиярите от Подмяната са пътници цървул

2022.12.14 | 11:02

13
ТОВА МРЪСНО ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕДЛОЖЕНО ОТ БОРИСОВ ПЕЕВСКИ ДОГАН ГЕШЕВ РАДЕВ ГОСПОДА ПРЕСТЪПНИЦИ КАКВО ИСКАТЕ ОЩЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД УКРАДОХТЕ НИ УБИВАХТЕ НИ ИЗЛЪГАХТЕ НИ ИБА..ХТЕ НИ МАМАТА МИЛИЯРДИТЕ НИ ОТКРАДНАХТЕ КАКВО ИСКАТЕ ОЩЕ ОТ НАС ОТ НАРОДА.ОСТАВЕТЕ НИ ДА ЖИВЕЕМ КАКТО ИСКАМЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ.

2022.12.14 | 11:53

19
скапаняк
Егати народа сме

2022.12.14 | 11:28

14
Мафията на ББ, Гешев и Доган държи здраво всички власти на страната.

2022.12.14 | 11:53

18
платен руски трол мазен

Добави коментар

Водещи новини