Искрен Арабаджиев: Всички ще сме в зала и ще отхвърлим правителството

  • 14 декември 2022 08:48

  • 346
  • 1
Искрен Арабаджиев: Всички ще сме в зала и ще отхвърлим правителството
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Всички ще сме в зала на днешното гласуване и всички ще отхвърлим правителството на ГЕРБ, заяви Искрен Арабаджиев - депутат от "Продължаваме промяната", предаде БНР.

Най-накрая стигнахме до важните точки за обществото, каза той и добави, че са радостни, че най-накрая инициативата е в ГЕРБ и може да се дебатира по състава на правителство.

В момента се опитват да ни убедят, че експертното правителство е най-доброто за държавата, посочи Искрен Арабаджиев в интервю за предаването "Преди всички". Според него обаче примерите от миналото говорят за обратното.

"Когато едно експертно правителство няма политическа отговорност, то е обречено на провал", отбеляза депутатът.

Той изказа мнение, че ГЕРБ не искат да носят отговорност. Именно затова се опитват да излъчват лица от втория ешалон на партията, добави мнението си той. 

По думите му от партията на Бойко Борисов трябва да отгворят на няколко въпроса, един от които е защо лансират хора от тройната коалиция. Според него е наивно да се смята, че "министрите сам ги е подбирал проф. Габровски, а Борисов си е седял в "Банкя"". Депутатът от ПП очаква, че Делян Пеевски от ДПС ще бъде днес в пленарна зала, за да гласува правителството. За важните гласувания той е в зала, категоричен е Искрен Арабаджиев. 

"Български възход" се опитват да играят с всички, отбеляза още той и изказа предположението си, че може да гласуват за правителството. Това няма да ги спре после да искат получаване на мандата и търсене на подкрепа, добави мнението си депутатът от ПП. 

Кирил Петков: Кабинетът няма да мине

Ако вторият мандат дойде при нас, ние ще излезем с позиция, каза Искрен Арабаджиев и добави, че ще говорят и с партньорите си от ДБ.

Поставянето на условия за Изборния кодекс и излъчване на правителство на малцинството не е удачно, смята той. По думите му Изборният кодекс не е най-важното, което трябва да приеме на второ четене парламентът. Ние ще излезем с решение публично, каза Арабаджиев за втория мандат и посочи, че ще излязат с пакет от мерки в социалната сфера, в сигурността, а също и в административен план.

В "Продължаваме промяната" няма различни лобита, има различни мнения на свободни български граждани по важните теми на страната, категоричен е Искрен Арабаджиев и заяви, че за да вземат мандата, трябва да се стигне до колективно решение. 

Според него от БСП са направили стратегическа грешка с гласуването на промените в Изборния кодекс. Ако бъде наложено вето от президента, Кодексът ще се върне в НС и партиите ще могат да преосмислят позициите си, каза още Искрен Арабаджиев. 

Последвайте канала на

Калина Христова
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 13:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини