Президентът: България може да развива всякакъв вид туризъм с богатата си история, култура, постижения и красива природа

  • 13 декември 2022 21:53

  • 1337
  • 5
Президентът: България може да развива всякакъв вид туризъм с богатата си история, култура, постижения и красива природа
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Българският туристически сектор има голям потенциал и трябва да обединим усилия, за да показваме България такава, каквато е – красива и богата на история, култура, постижения и природа. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на участието си в официалната церемония по връчването на Седмите годишни награди в туризма.

Държавният глава връчи голямата награда в категория "Изборът на българите" на „Исторически парк“ – село Неофит Рилски, община Ветрино, като наградата прие създателят на проекта Ивелин Михайлов, съобщиха от пресцентъра на президента.

Преславското златно съкровище и НИАР „Велики Преслав“ са класирани на четвърто място в две категории на годишните награди в туризма

Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват пълноценно останалите сектори от обществено-икономическия живот, изтъкна президентът.

Той посочи, че страната ни влага много малко в реклама на своя туристически сектор в сравнение с други държави и открои потенциала на археологията, където има нужда от изграждане на прилежаща инфраструктура, за да бъдат многобройните ни археологически обекти по-достъпни за посещения на гости от цял свят.

Президентът поздрави за усилията представителите на туристическия бранш, които въпреки трудностите, успяват да постигат значими успехи в своята дейност.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1337 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ху кеърс

2022.12.13 | 23:26

1
Историята е супер селска цървулска мутренска измислица.Културата е ганьовщина и предимно алкохолна.Природа не бих го нарекъл особено зимата е клонки лятото борчета с нещо си и е неподържана водата е мръсна реално е блатна местност.Постиженията са на силови спортове, а до пройзводство и хляба вече не е от българчетата.

2022.12.13 | 23:33

2
Тоя цървул да вземе да каже нещо и за времето утре.
С КАКВО

2022.12.14 | 00:08

3
СЕ ЗАНИМАВАТ ГАДНИТЕ ЖИВОТ НИ В ДАР? КАКВО РАЗУЗНАВАТ ТИЯ ГОВОРЕЩИ С В И НИ! ЗА КАКВО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ? КАЗАХ ДА РАЗГОНИТЕ ТАЯ ПОМИЯРСКА ГЛУТНИЦА!
Асен

2022.12.14 | 03:39

4
Винаги ме радва Румбата като изказва такива гениални мисли. Колко е прозорлив, находчив и знаещ!
М. Иванов

2022.12.14 | 09:04

5
Каква история каква култура бе тъпак, 500 г турско робство, 70г съветска република, всички сме простаци, някой с пари, бг е кочина всичко е занемарено и не поддържано даже пътища няма! Остава една природа която дпс и мснгалите са на път да превърнат в лунен пеизаж.

Добави коментар

Водещи новини