Никола Стоянов отговори на обвиненията на Корнелия Нинова

  • 13 декември 2022 16:11

  • 2526
  • 4
Никола Стоянов отговори на обвиненията на Корнелия Нинова
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

За пореден път г-жа Корнелия Нинова казва неистини. Днес - от трибуната на Народното събрание изнесе поредната манипулация, която показва как „свободно“ борави с информация по всички теми, но която може да въведе в заблуждение българското общество. Затова ще представя коректната фактология. Накратко – бях обвинен, че системно не съм се явявал на парламентарен контрол. Това коментира министърът на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет в отговор на обвинения от лидера на БСП Корналия Нинова. 

Истината е, че за тези 8 седмици, в които работи Народното събрание, от парламентарен контрол съм отсъствал един-единствен път. При това информирах председателя на Парламента три дни по-рано, а поводът бе планирана важна среща със стратегически чуждестранен инвеститор и посланика на страна-член на ЕС, който го придружаваше. Във всички останали случаи съм бил на разположение на народните представители, но те са преценили да изслушат други министри в рамките за времето за парламентарен контрол. До този момент поставените към мен устни питания и въпроси са общо 7 (седем). А не десетки, както г-жа Нинова си измисли днес. Всъщност едва 2 от тях са зададени от нея и никое не касае язовир „Огоста“. През този период съм участвал на 2 (два) блиц-контрола в Комисията по икономическа политика и иновации, където всеки неин член е можел да зададе всякакви питания за дейността на министерството, което ръководя. На тези заседания са присъствали народни представители от БСП и г-жа Нинова е имала всички възможности чрез тях да постави своите въпроси към мен, пише Стоянов в пост във Фейсбук. 

По думите му десетки въпроси са зададени към него писмено, една голяма част от Корнелия Нинова и народни представители от БСП.

За съжаление не виждам отговорите им да се коментират от трибуната, затова ще напомня само, че в тях предоставих редица справки, представляващи обществен интерес, като например: 
- Че за периода, в който Корнелия Нинова е била министър на икономиката и индустрията, са изплатени близо 800 000 лв. обезщетения на освободени от нея служители. 
- Че по нейно време, в системата на Министерството на икономиката и индустрията, са сключени договори за адвокатски услуги с една определена кантора за над 400 000 лв. 

Нинова: Министърът на икономиката се превръща в заплаха за националната сигурност

В заключение бих искал да успокоя г-жа Нинова, че към момента (за разлика от предходен момент на управление на министерството) се спазват всички законови разпоредби. Затова и никой инвеститор (независимо дали е чужд или български) не може да заобиколи нито една процедура или законово изискване. Надявам се съвсем скоро да имам възможността да отговоря на всички поставени въпроси към мен в пленарна зала. До тогава очаквам да не се спекулира по мой адрес, като се злоупотребява с трибуната на Народното събрание. Защото днешното поведение на г-жа Нинова силно напомня за един афоризъм на Марк Твен: „Аз не съм от онези хора, които, изказвайки мнение, се ограничават до фактите", завършва Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2526 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кремълския Чикатило

2022.12.13 | 17:33

4
От многото нацвъкано се разбира единствено, че не е отговарял на въпроси в НС, което е и мнението на крушовската биволица. Т.е. тоя лъже повече от нея.
ПИЧ,

2022.12.13 | 16:49

2
КОРНЕЛА ОТКАЧИ .., КВО И ОТГОВАРЯШ? ..

2022.12.13 | 17:31

3
не е откачила. Просто си защитава капачката дъртата...
PaulaFox

2022.12.13 | 16:41

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини