Ирена Анастасова, БСП: С някой от следващите мандати може да има диалог

  • 13 декември 2022 09:06

  • 296
  • 0
Ирена Анастасова, БСП: С някой от следващите мандати може да има диалог
© Булфото (архив)

Правителство с мандати на ГЕРБ и на ДПС няма да подкрепим. Тази позиция на БСП напомни в интервю за БНР Ирена Анастасова, заместник-председател на БСП.

"Виждат се в състава, който се предлага, хора, които в миналото са гравитирали не само около БСП, но и около ГЕРБ, НДСВ, ПП. Търсен е този ефект. Сега не виждаме искреност в предложението и за състав на кабинета, както и обявените програмни намерения на кандидата за министър-председател."

"Крайно недостатъчни са една или две седмици усилия за съставяне на кабинет да си представим, че ГЕРБ, които стоят зад този кабинет твърдо, са променили до такава степен вижданията си", коментира Анастасова в предаването "Преди всички".

Ако се предложат политики, касаещи защитата на хората, БСП ще ги подкрепи, уточни тя, но изрази скептицизъм, "че това ще е първият ангажимент на този кабинет, ако той бъде гласуван".

"Хората няма така лесно да забравят модела на управление на ГЕРБ, с който в страната все още не сме се простили", заяви Ирена Анастасова.

БСП не е партия, която слага изборите на първо място, подчерта тя. По думите ѝ социалистите слагат на първо място гаранции, че техните  приоритети в социалната сфера ще бъдат отразени и реализирани.

"С някой от следващите мандати – втория или третия, може да се постигне диалог между партиите", смята Анастасова.

Когато бъде даден мандат на ПП, колективните органи на партията ще дадат и съответен мандат за разговори, обясни тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини